Gyulladásgátló, segíti az emésztést és fejfájásra is jó a torma: teát is főzhetsz belőle
A torma megosztja az embereket, sokan jellegzetes, semmihez nem hasonlítható csípősségéért szeretik, de ugyanennyien pont a zamata miatt kerülik.
A torma intenzív aromájáról ismert: markáns ízét a leggyakrabban majonézzel vagy tejföllel szokás lágyítani, de mással is érdemes kipróbálni. A torma rendkívül egészséges, előnyeiről itt írtunk korábban.
Most a reszelt tormát besamellel kevertük egybe, így igazán selymes és ínycsiklandó. Ha visszavennél kicsit az erejéből, akkor a receptben írt cukormennyiséget növelheted picit.
A vajat olvasszuk fel, majd a lisztet keverjük bele, és 1-2 percig pirítsuk. Ezután öntsük fel tejjel, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre.
A mártásba keverjük bele a reszelt tormát, ízesítsük sóval, cukorral, citromlével és fehérborecettel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu