Házi vaníliás szójaital cukor nélkül: így nincs benne adalékanyag
A változatosan felhasználható, tejcukorérzékenyek körében nagyon kedvelt szójaitalt otthon is könnyen elkészítheted a bolti ár töredékéért.
Ha valami édes desszetre vágysz, ami egyben hűsít is, ráadásul pár percen belül készen van, készíts jegescsokit. Nagyon krémes lesz a hideg édesség, mivel a kakaó mellett olvasztott csoki is kerül bele, a beleturmixolt jégkockától pedig sűrű állaga lesz. Ezt amúgy ízlés szerint alakíthatod, több tejjel hígabb, több jéggel kanalazhatóbb lesz.
Alapnak választhatsz tej- és étcsokit is, de előbbiből is érdemes magasabb kakaótartalmút, hogy ne legyen túl édes a végeredmény. Ha cukrozott kakaóport használsz, akkor pedig teljesen hagyd ki a cukrot a receptből. Tej helyett növényi itallal is dolgozhatsz, mandulával nagyon finom lesz.
A kész jegescsokit kínáld tejszínhabbal vagy fagyival ízlés szerint.
A csokit vágjuk kis darabokra, majd mikróban olvasszuk meg, 10 másodpercenként keverjük át. Ha elolvadt, keverjük bele a kakaóport és a cukrot, míg elvegyül benne. Öntsük fel 130 ml langyos tejjel, keverjük csomómentesre. Tegyük félre hűlni.
Öntsük egy turmixgépbe a maradék tejet, a csokis keveréket és a jégkockát. Mindent turmixoljunk össze. Ha sűrűbbre szeretnénk, adjunk még hozzá jégkockát, ha hígabbra, tejet.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu