Ropogós, fűszeres bundában sült csirkecomb: sütőben készül a joghurtban pácolt hús

joghurtoscsirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hús elkészítésével alig van munka, az idő nagy részében a hűtőben pihen, minél tovább hagyod a marinádban, annál finomabb lesz.

A görög joghurtba pácolt csirkecomb belül vajpuha és omlós lesz, kívülről pedig ropogós a fűszeres bundának köszönhetően. Bár néha azt gondolom, a sült combot már nem lehet hova fokozni, mindig akad egy-egy olyan új recept, ami megcáfol: az alább olvasható például kettő az egyben, amellett, hogy egy nagyon finom pácot kap a hús, még ropogós és fűszeres is lesz.

Sima joghurttal is mennyei lesz, de a görög változat még krémesebb, illetve a picit csípős dijoni mustárt sem érdemes kihagyni belőle. A ropogós bunda fűszeresen lesz az igazi, pirospaprika és kakukkfű ízesíti, de egy kevés sütőport is érdemes keverni bele, hogy picit könnyedebb legyen.

Joghurtban pácolt csirkecomb

joghurtoscsirke2

Hozzávalók 6 darabhoz:

Marinád:

  • 250 gramm görög joghurt
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 6 darab csirkecomb (alsó)

Bunda:

  • 100 gramm liszt
  • 1.5 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A görög joghurtot, a mustárt és a zúzott fokhagymát keverjük alaposan össze egy nagy tálban, kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Forgassuk bele a megtisztított csirkecombokat a marinádba, majd tegyük őket a szósszal együtt egy nagyobb, simítózáras tasakba. Tegyük így a hűtőbe minimum 1, maximum 12 órára.

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy fóliával, majd tegyünk a tetejére egy sütőrácsot, kenjük meg enyhén olajjal.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a paprikát, a kakukkfüvet, a sütőport, a sót és a borsot. 

A csirkecombokat vegyük ki a marinádból, rázzuk le róluk a felesleges szószt, majd forgassuk meg őket egyesével a lisztes keverékben. A felesleges lisztet rázzuk le róluk. Tegyük őket az előkészített sütőrácsra.

Fújjuk le a combokat olajspray-vel, majd toljuk őket a sütőbe 35-40 percre. Mikor aranybarna a színük és a belső hőmérsékletük elérte a 72 fokot, készen vannak.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük