Sült barack fűszeres joghurttal: gyors és könnyű nyári desszert
Sült barack sosem volt még ilyen csalogató: ropogós házi granolával és fűszeres joghurttal készül!
Kánikulában senkinek sincs kedve sütni-főzni: ilyenkor jönnek jól a hideg levesek! A főzés nélküli receptek turmixgépben, minimális munkával készülnek, és rengetegféle változatban elkészíthetők.
Nyáron rengeteg gyümölcsnek van szezonja, többek között a baracknak is. Ez az édes, lédús gyümölcs tökéletes alap egy hideg leveshez: csak turmixold össze joghurttal, vaníliával, kókuszitallal és egy kevés lime-lével, és egy isteni, krémes frissítőt kapsz végeredményül.
Ha még intenzívebb kókuszos ízekre és sűrűbb levesre vágysz, kókuszital helyett használj konzerves kókusztejet. Ha pedig nem kedveled a kókusz ízét, más növényi itallal vagy sima tejjel is elkészítheted.
Az őszibarackot pucoljuk meg, vágjuk félbe, szedjük ki a magot, a húsát pedig vágjuk kockákra.
Tegyük a barackot, a joghurtot, a vaníliát, a kókuszitalt, a lime-levet, a sót és a mézet egy turmixgépbe, majd magas fokozaton turmixoljuk össze. Lehet, nem fér minden egyszerre a gépbe, akkor két adagban pürésítsük.
Öntsük át egy üvegtálba, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Jól behűtve, mentalevelekkel tálaljuk.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu