Édes, krémes barackleves 10 perc alatt: joghurt az alapja

18
Nyomtatás
barackleves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Főzés nélkül, pár perc munkával készül a hideg barackleves, ami annál finomabb, minél többet áll a hűtőben!

Kánikulában senkinek sincs kedve sütni-főzni: ilyenkor jönnek jól a hideg levesek! A főzés nélküli receptek turmixgépben, minimális munkával készülnek, és rengetegféle változatban elkészíthetők.

Nyáron rengeteg gyümölcsnek van szezonja, többek között a baracknak is. Ez az édes, lédús gyümölcs tökéletes alap egy hideg leveshez: csak turmixold össze joghurttal, vaníliával, kókuszitallal és egy kevés lime-lével, és egy isteni, krémes frissítőt kapsz végeredményül.

Ha még intenzívebb kókuszos ízekre és sűrűbb levesre vágysz, kókuszital helyett használj konzerves kókusztejet. Ha pedig nem kedveled a kókusz ízét, más növényi itallal vagy sima tejjel is elkészítheted.

Joghurtos barackleves

barackleves3

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 8 db őszibarack
  • 150 g görög joghurt
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 400 ml kókuszital
  • 1 db lime leve
  • 1 csipet
  • 2 ek. méz
  • menta (a tálaláshoz)
Recept idők

Elkészítés:

Az őszibarackot pucoljuk meg, vágjuk félbe, szedjük ki a magot, a húsát pedig vágjuk kockákra.

Tegyük a barackot, a joghurtot, a vaníliát, a kókuszitalt, a lime-levet, a sót és a mézet egy turmixgépbe, majd magas fokozaton turmixoljuk össze. Lehet, nem fér minden egyszerre a gépbe, akkor két adagban pürésítsük.

Öntsük át egy üvegtálba, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

Jól behűtve, mentalevelekkel tálaljuk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon