Sült barack fűszeres joghurttal: gyors és könnyű nyári desszert
Sült barack sosem volt még ilyen csalogató: ropogós házi granolával és fűszeres joghurttal készül!
Elérkezett a nyárnak az az időszaka, amikor igazán édes és aromás őszibarackokat kapni a piacon. Mint a legtöbb gyümölcsöt, ezt is a legjobb frissen fogyasztani, azonban ha valamivel mégis feldobnád, akkor készítsd el édes, fahéjas joghurttal és ezzel a ropogós házi granolával.
Ha pedig további egyszerűen készülő őszibarackos desszertek is érdekelnek, akkor erre a barackos-málnás morzsasütire mindenképp vess egy pillantást.
Joghurtos sült barack
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db érett, de nem túl puha őszibarack
- 250 ml kókusz- vagy sima joghurt
- 2 tk juharszirup vagy méz
- 0.25 tk fahéj
- 8 ek granola
Elkészítés:
Az öntethez keverjük össze a kókuszjoghurtot, a juharszirupot és a fahéjat. Tegyük félre.
A barackokat mossuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki.
Hevítsünk fel egy nagyobb grillserpenyőt, helyezzük bele a barackokat vágással lefele, és alacsony/közepes hőfokon süssük őket 4-5 percig, vagy amíg elkezdenek karamellizálódni.
Szedjük őket egy nagyobb tányérra, és kanalazzunk rájuk 1-1 evőkanálnyi joghurtot és granolát.
Még melegen kínáljuk.
-
2023-09-20 08:32:01
-
2023-08-21 09:32:01
-
2023-08-17 07:32:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!