Sült barack fűszeres joghurttal: gyors és könnyű nyári desszert

Joghurtos-sult-barack
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Sült barack sosem volt még ilyen csalogató: ropogós házi granolával és fűszeres joghurttal készül!

Elérkezett a nyárnak az az időszaka, amikor igazán édes és aromás őszibarackokat kapni a piacon. Mint a legtöbb gyümölcsöt, ezt is a legjobb frissen fogyasztani, azonban ha valamivel mégis feldobnád, akkor készítsd el édes, fahéjas joghurttal és ezzel a ropogós házi granolával.

Ha pedig további egyszerűen készülő őszibarackos desszertek is érdekelnek, akkor erre a barackos-málnás morzsasütire mindenképp vess egy pillantást.

Joghurtos sült barack

Joghurtos-sult-barack-c

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db érett, de nem túl puha őszibarack
  • 250 ml kókusz- vagy sima joghurt
  • 2 tk juharszirup vagy méz
  • 0.25 tk fahéj
  • 8 ek granola
Recept idők

Elkészítés:

Az öntethez keverjük össze a kókuszjoghurtot, a juharszirupot és a fahéjat. Tegyük félre.

A barackokat mossuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki.

Hevítsünk fel egy nagyobb grillserpenyőt, helyezzük bele a barackokat vágással lefele, és alacsony/közepes hőfokon süssük őket 4-5 percig, vagy amíg elkezdenek karamellizálódni.

Szedjük őket egy nagyobb tányérra, és kanalazzunk rájuk 1-1 evőkanálnyi joghurtot és granolát.

Még melegen kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük