
Sült barack fűszeres joghurttal: gyors és könnyű nyári desszert

Sült barack sosem volt még ilyen csalogató: ropogós házi granolával és fűszeres joghurttal készül!
Elérkezett a nyárnak az az időszaka, amikor igazán édes és aromás őszibarackokat kapni a piacon. Mint a legtöbb gyümölcsöt, ezt is a legjobb frissen fogyasztani, azonban ha valamivel mégis feldobnád, akkor készítsd el édes, fahéjas joghurttal és ezzel a ropogós házi granolával.
Ha pedig további egyszerűen készülő őszibarackos desszertek is érdekelnek, akkor erre a barackos-málnás morzsasütire mindenképp vess egy pillantást.
-
2023-09-20 08:32:01
-
2023-08-21 09:32:01
-
2023-08-17 07:32:02
Joghurtos sült barack

Hozzávalók 4 személyre
- 4 db érett, de nem túl puha őszibarack
- 250 ml kókusz- vagy sima joghurt
- 2 tk juharszirup vagy méz
- 0.25 tk fahéj
- 8 ek granola
Elkészítés:
Az öntethez keverjük össze a kókuszjoghurtot, a juharszirupot és a fahéjat. Tegyük félre.
A barackokat mossuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki.
Hevítsünk fel egy nagyobb grillserpenyőt, helyezzük bele a barackokat vágással lefele, és alacsony/közepes hőfokon süssük őket 4-5 percig, vagy amíg elkezdenek karamellizálódni.
Szedjük őket egy nagyobb tányérra, és kanalazzunk rájuk 1-1 evőkanálnyi joghurtot és granolát.
Még melegen kínáljuk.
Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!