Tápláló avokádós csirkesaláta: ezután senki nem marad éhes
Az avokádós csirkesaláta fanyar öntettel tálalva tápláló, egészséges, és úgy laktat, hogy mégsem nehezíti el a gyomrot.
Ha valami laktató, mégis könnyed fogásra vágysz, egy tartalmas saláta a legjobb választás, például ez a csirkés változat. Biztosan jól laksz vele, mégsem nehezíti el a gyomrodat. A csirke mellé sok-sok zöldség és gyümölcs kerül, és az egészet krémes szósz fogja közre.
Az alma és az áfonya egyszerre fanyar és édes íze nagyon jól passzol a sós salátába, illetve az öntettel is érdemes játszani, egy kevés mézzel még izgalmasabb lesz az összhatás. Mivel ez a saláta nem majonézzel, hanem joghurttal készül, mértékkel diétába is beilleszthető.
Ha így sem érzed elég laktatónak, esetleg ebédre kínálnád, készíts belőle szendvicset, pakold két szelet kenyér vagy bagel közé.
A csirkemellfilét főzzük puhára. Ezt megtehetjük egészben, és darabokra vágva is, hogy minél előbb készüljön el. Ha kész, szűrjük le, egy villával szedjük szálaira.
Amíg fő a hús, az almát mossuk meg, kockázzuk össze. A szárzellert tisztítsuk meg, vágjuk szeletekre. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra, a diót durvára.
Tegyük a húst, a zöldségeket és a gyümölcsöket egy tálba.
Egy másik kisebb tálban keverjük össze a joghurtot, mézet, citromlevet, sót, borsot.
Öntsük a szószt a húsra és a zöldségekre, keverjünk mindent alaposan egybe. Tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu