Krémes kukoricasaláta joghurttal és majonézzel – Hús mellé tökéletes köret

kukoricasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a finom és tápláló saláta nemcsak főétel mellé, hanem önállóan is jólesik.

Lassan eljön az igazi kint ülős, sütögetős családi programok ideje, ahol bizony a hangsúly a finom grillezett húsokon van. Azonban a hús és a köret mellé saláta is dukál, amelyet sokszor ugyanakkora művészet összeállítani, mint magát a főételt.

A friss, csak "összevágott" saláták is nagyon jól tudnak esni, de a krémes változatokat még jobban szeretem húsok mellé. Azért, hogy ne legyen túl nehéz, az öntetben inkább a joghurt dominál, majonézt kevesebbet használunk. 

Joghurtos-majonézes kukoricasaláta

kukoricasaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 doboz csemegekukorica (konzerv)
  • 1 darab kalifornia paprika (piros)
  • 1 fej lilahagyma
  • 100 milliliter görög joghurt
  • 50 milliliter majonéz
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 kávéskanál bors
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricáról öntsük le a levét. A kaliforniai paprikát és a hagymát kockázzuk fel, tegyük egy tálba. A fokhagymát nyomjuk össze fokhagymanyomóval.

Egy tálban keverjük össze a majonézt, a joghurtot, a préselt fokhagymát, majd az egészet sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a kukoricát, zöldségeket, majd tegyük egy órára hűtőbe. 

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

Ezt is szeretjük