Isteni finom, joghurtos csirkeszárny - Egyszerű, olcsó vacsora, amit imádni fog a család
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
A csirkeszárnyak fűszeres, joghurtos pácban mártóznak meg, így készítve sokkal omlósabb és ízletesebb a hús.
Az amerikaiak imádják a csípős pácban sült csirkeszárnyakat, mi sem bizonyítja ezt jobban a helyi vendéglőknél, mindegyik étlapján találni tüzes fűszerezéssel készült húst. Bár itthon a csibe szárnya nem annyira népszerű, sokan unalmasnak vélik, egy kis leleményességgel nagyon változatosan kerülhet a tányérra. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy spórolós napokon kifejezetten jó választás a szárny.
Akkor lesznek igazán finomak a csirkeszárnyak, ha joghurtos, fűszeres pácba kerülnek: a legjobb, ha egy éjszakát pihen benne a hús, minél tovább marad a pácban, annál omlósabb és finomabb lesz. A joghurt fűszerezését ízlésre lehet szabni, ha szereted a csípőset, akkor bátran apríts chilipaprikát a pácba, de más fűszernövényeket is használhatsz, például metélőhagymát.
Joghurtos pácban pirult csirkeszárny
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm csirkeszárny
- 150 gramm natúr joghurt
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál mustár
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
Az olajat öntsük keverőtálba, forgassuk bele a fűszereket, a mustárt és a joghurtot is, majd ebbe a keverékbe tegyük bele a csirkeszárnyakat és alaposan keverjük egybe. A bepácolt szárnyakat fedjük le, minimum 1-2 órára tegyük hűtőbe, de az sem baj, ha egy éjszakát állnak. Tepsiben vagy jénaiban, 180 fokos előmelegített sütőben 35-45 perc alatt süssük pirosra a húst, félidőben forgassuk át a szárnyakat.
Fotó: Getty Images