
Isteni finom, joghurtos csirkeszárny - Egyszerű, olcsó vacsora, amit imádni fog a család

A csirkeszárnyak fűszeres, joghurtos pácban mártóznak meg, így készítve sokkal omlósabb és ízletesebb a hús.
Az amerikaiak imádják a csípős pácban sült csirkeszárnyakat, mi sem bizonyítja ezt jobban a helyi vendéglőknél, mindegyik étlapján találni tüzes fűszerezéssel készült húst. Bár itthon a csibe szárnya nem annyira népszerű, sokan unalmasnak vélik, egy kis leleményességgel nagyon változatosan kerülhet a tányérra. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy spórolós napokon kifejezetten jó választás a szárny.
Akkor lesznek igazán finomak a csirkeszárnyak, ha joghurtos, fűszeres pácba kerülnek: a legjobb, ha egy éjszakát pihen benne a hús, minél tovább marad a pácban, annál omlósabb és finomabb lesz. A joghurt fűszerezését ízlésre lehet szabni, ha szereted a csípőset, akkor bátran apríts chilipaprikát a pácba, de más fűszernövényeket is használhatsz, például metélőhagymát.
Joghurtos pácban pirult csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kilogramm csirkeszárny
- 150 gramm natúr joghurt
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál mustár
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
Az olajat öntsük keverőtálba, forgassuk bele a fűszereket, a mustárt és a joghurtot is, majd ebbe a keverékbe tegyük bele a csirkeszárnyakat és alaposan keverjük egybe. A bepácolt szárnyakat fedjük le, minimum 1-2 órára tegyük hűtőbe, de az sem baj, ha egy éjszakát állnak. Tepsiben vagy jénaiban, 180 fokos előmelegített sütőben 35-45 perc alatt süssük pirosra a húst, félidőben forgassuk át a szárnyakat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.