Krémes banános-mandulás smoothie - Valódi kakaóbabbal és selymes mandulavajjal

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Lassan itt a tavasz, de a zöldség- és gyümölcsfelhozatal egyelőre még elég szegényes. Míg beindul a szezon, jó szolgálatot tehet ez a krémes smoothie, amely nem csak egészséges, de szuper finom is.

Ez a remek kis smoothie mindössze öt hozzávalóból készül. Az összetevői azonban egytől egyig mind szuperélelmiszerek. A jó hír, hogy egész évben beszerezhetőek, szóval bármikor elkészíthetjük, ha kedvet kapunk hozzá.

Bár én alapvetően a helyben termő élelmiszerek  híve vagyok, néha elcsábulok és veszek egy kis banánt. Ez lenne az egyes számú hozzávaló. Számtalan pozitív hatása mellett a banán normalizálja a vércukorszintet és energiával tölt fel.

A kettes számú hozzávaló a kakaó.  Ez két formában kerül a smoothie-ba. Szükségünk lesz kakaóbabtöretre és nyers kakaóporra. Ezekből csak nagyon kevés kell majd, mert az ízük nagyon intenzív. A kakaót nem hiába tekintették az istenek eledelének: tele van ugyanisvitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal. Teobromin és enyhe koffein tartalmának köszönhetően pedig élénkítő hatású is.

Az utolsó két összetevő a mandulatej és a mandulavaj. A mandula nagyon értékes alapanyagunk a tél végi, tavasz eleji időszakban, mikor szeszélyes az időjárás és könnyen megfázunk. Ugyanis jótékonyan hat a tüdőre és csillapítja a köhögést.

Kakaós, banános, mandulás smoothie

smoothie4.gif

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 darab banán
  • 1 evőkanál kakaóbabtöret
  • 1 evőkanál nyers kakaópor
  • 2 evőkanál mandulavaj
  • 1 bögre mandulatej
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és turmixoljuk simára. Kínáljuk egy kevés kakaóbabtörettel megszórva.

 Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük