![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül nagymamám kakaós, tejszínhabos, sűrű jegeskávéja
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Minden szabályt felülír, olyan ütős, mint egy desszert, mégis imádjuk nagymamám szupererős, szupersűrű jegeskávéját. Meleg napokon felér egy uzsonnával és egy desszerttel együttvéve.
Azt hiszem, nem is kávénak kéne nevezni, hanem valamilyen kávés, habos jeges csokoládénak. De ebben az esetben valamiféle édességre asszociálna az, aki még nem kóstolta, pedig a nagyi varázsitalának lényege a keserűség. A kávé és a cukrozatlan kakaó is kesernyés inkább, mint édes, és a frissen vert, lágy tejszínhabba is csak nagyon minimális cukrot teszünk, hogy megmaradjon a saját íze.
A kakaót főzni kell
Az elkészítése nem nagy kaland, pedig a régimódi módszerrel kell hozzá kakaót főzni, fazékban kikeverve, majd egy éjszakát várni rá, míg lehűl.
Fel is ébreszt kicsit, le is hűt, de súlyos is, mintha tortát ettünk volna. Ez az az eset, amikor vasárnap délután az ember meggondolja magát, és mégiscsak lefekszik egy kicsit aludni.
Kávés, jeges kakaó
![jeges-kv-kakao - 1](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291003/29100373_0a0e33da0f6c8d571d8c5a74a0e9deea_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab presszókávé
- 4 deciliter tej
- 4 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- ízlés szerint cukor
- 4 evőkanál frissen felvert habtejszín
Elkészítés:
Fotó: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!