Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A leveles tésztákat terítsük ki egy lisztezett felületen. Helyezzük őket egymásra, vágjunk ki belőlük egyforma háromszögeket alul egy kisebb téglalappal - az lesz a karácsonyfa törzse. Az alsó lapot kenjük meg az olvasztott vajjal, és szórjuk meg a kakaóval. Rakjuk rá vissza a másik lapot.
A fa oldalait vagdossuk be körülbelül kétcentinként úgy, hogy a közepén hagyjunk meg három centit. A tésztacsíkokat csavarjuk össze.
A maradék tésztát ne dobjuk ki: vágjunk belőle csillagot vagy egyéb díszeket, és helyezzük a fára.
A tojást villával verjük fel, és kenjük meg vele a süteményt.
Toljuk forró sütőbe, és süssük a tésztát szép aranysárgára körülbelül 15-20 perc alatt. Tálalás előtt még porcukorral is megszórhatjuk.