
A legfinomabb olasz pizzaszósz: sok fűszerrel készül az autentikus feltét

A jó pizza lelke a légies és roppanós tészta és a gazdag, paradicsomos pizzaszósz. Most az utóbbi elkészítését mutatjuk meg.
Az autentikus olasz pizzákra nem szükséges halomszámra pakolnod a feltéteket, hiszen a roppanós alap és a zamatos pizzaszósz már félsiker.
A tökéletes tészta receptjét már megírtuk korábban, most pedig a paradicsomszószt hoztuk el. Olasz recept az alapja, így minden harapás ebből a mesés feltétből egyenesen a pizza őshazájába repít. A receptben megadott mennyiség mérettől függően 2-3 pizzára elegendő.
-
2023-05-27 07:50:02
-
2023-05-08 07:52:02
-
2023-04-29 09:28:01
Olasz pizzaszósz

Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 1 db kockázottparadicsom-konzerv (400 g)
- 1 ek paradicsompüré
- 1 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 2 ek fehérborecet
- 1 ek friss vagy szárított kakukkfű
- 1 csokor friss bazsalikom
Elkészítés:
Kockázzuk fel a megpucolt hagymát, és a fokhagymával együtt tegyük egy kisebb lábasba. Öntsük rá az olívaolajat, és 3-5 perc alatt dinszteljük puhára.
Öntsük hozzá a paradicsomkonzervet és a paradicsompürét.
Ízesítsük sóval, borssal, cukorral, adjuk hozzá a fehérborecetet és az apróra vágott friss (vagy szárított) kakukkfüvet és bazsalikomot.
Alaposan keverjük össze a szószt, és alacsony hőfokon főzzük 10-15 percig.
Ha elkészült, egy botmixer segítségével pürésítsük a szószt: készíthetjük teljesen homogén állagúra, de tetszés szerint hagyhatunk benne nagyobb darabokat is.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!