A legfinomabb olasz pizzaszósz: sok fűszerrel készül az autentikus feltét

Pizzaszosz paradicsomszosz 1
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A jó pizza lelke a légies és roppanós tészta és a gazdag, paradicsomos pizzaszósz. Most az utóbbi elkészítését mutatjuk meg.

Az autentikus olasz pizzákra nem szükséges halomszámra pakolnod a feltéteket, hiszen a roppanós alap és a zamatos pizzaszósz már félsiker. 

A tökéletes tészta receptjét már megírtuk korábban, most pedig a paradicsomszószt hoztuk el. Olasz recept az alapja, így minden harapás ebből a mesés feltétből egyenesen a pizza őshazájába repít. A receptben megadott mennyiség mérettől függően 2-3 pizzára elegendő.

Olasz pizzaszósz

Pizzaszosz paradicsomszosz

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 1 db kockázottparadicsom-konzerv (400 g)
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
  • 2 ek fehérborecet
  • 1 ek friss vagy szárított kakukkfű
  • 1 csokor friss bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Kockázzuk fel a megpucolt hagymát, és a fokhagymával együtt tegyük egy kisebb lábasba. Öntsük rá az olívaolajat, és 3-5 perc alatt dinszteljük puhára.

Öntsük hozzá a paradicsomkonzervet és a paradicsompürét.

Ízesítsük sóval, borssal, cukorral, adjuk hozzá a fehérborecetet és az apróra vágott friss (vagy szárított) kakukkfüvet és bazsalikomot.

Alaposan keverjük össze a szószt, és alacsony hőfokon főzzük 10-15 percig.

Ha elkészült, egy botmixer segítségével pürésítsük a szószt: készíthetjük teljesen homogén állagúra, de tetszés szerint hagyhatunk benne nagyobb darabokat is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük