Isteni kakaós sütemény tejszínes csokikrémmel borítva: tortaformában is készítheted
Alig 10 perc munkával, nagyon egyszerűen készül ez a csupa csoki sütemény, amit akár szülinapra, tortaformában is elkészíthetsz.
A régi nagyireceptek közt gyakran találkozni a „csoda” nevű finomságokkal. Az egyik ilyen gyöngyszem a csodakifli, a másik pedig ez a kakaós süti. Bizony, csodásak ezek a sütemények, hisz kevés energiát kell az előállításukba fektetni, és alig valamiből készülnek. A kakaós finomság tésztája lágy és puha, ezért az állagért a kefir felel, amit tejfölre és joghurtra is cserélhetsz.
Az elkészült süteményt bőven elég porcukorral meghintve kínálni, de ha különlegesebben szervíroznád, készíts csokimázat, és ezt simítsd a tésztára, úgy még pompásabb lesz.
A lisztet szitáljuk tálba, majd keverjük hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát és a kakaót. Ezután a kefirt, tojást és a vajat forgassuk hozzá.
A csomómentesre kevert masszát simítsuk közepes méretű tepsibe, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. A süteményt 25-30 perc alatt süssük készre, a sütésnél alkalmazzunk tűpróbát.
Az elkészült finomságot porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu