Foszlós kefires perec: sajttal sütve még finomabb

7
Nyomtatás
Kefires perec cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A finom házi perec egyszerűen készül, a tésztát nem kell keleszteni, az összeállítás után azonnal formázható és süthető.

A sós nassolnivalók közül a perec nagy kedvencnek számít, ami többféle változatban is kipróbálható. Népszerű a klasszikus sós vagy a sonkával és sajttal töltött. A perec tésztáját a legtöbb receptben keleszteni kell, majd formázás után forró vízben kell picit főzni, így lesz meg a tökéletes állaga. Most egy egyszerűbb receptet hoztam, amely sütőporos, és kefirrel készül, ettől lesz finom puha.

Így is lehet

A finomságot sajttal megkoronázva sütöttem pirosra, de helyette magvakat is szórhatsz a tésztára. Próbáld ki tökmaggal, lenmaggal, szezámmaggal vagy napraforgómaggal szórva, úgy is nagyon finomak.

Kefires perec

Kefires perec ct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 darab tojássárgája
  • szükség szerint kefir
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 8 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba és morzsoljuk hozzá a vajat. Ezután adjuk hozzá a sót, sütőport, tojássárgáját és annyi kefirt, amennyit felvesz gyúrás közben a tészta. (A kefirt evőkanalanként adagoljuk, nekem 8 evőkanálra volt szükség.)

A begyúrt tésztát osszuk 8-10 egyforma méretű darabra. A tésztadarabokból sodorjunk vékony pálcikákat, majd formázzunk belőlük perecet.

A pereceket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg tojással őket. Ezután szórjuk meg sajttal vagy magvakkal.

A pereceket toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon