Egyszerű, kevert kakaós sütemény: lédús körte és fahéj teszi felejthetetlenné
Cikkek
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Ropogós
Krémes, parmezános paradicsomleves: sütőben sült zöldség az alapja
Rusztikus áfonyás galette: alig néhány hozzávalóból készül
Puha, édesburgonyás gofri: tökéletes harapnivaló egész napra
Citromos, mustáros csirkemell: a különleges fogás egyszerűen készül
Milyen tésztával készül a baklava? Kvíz a török konyháról
A körte az almához hasonlóan nagyon egészséges és finom, mivel lédús, sütemények tésztájába bátran bele lehet keverni.
A körte népszerűsége eltörpül az alma mellett, pedig sokoldalúan felhasználható, egészséges gyümölcs, amelyből még süteményt is lehet készíteni. Elég csak egy egyszerű kevert tésztát bekeverni, amibe belekerül a gyümölcs, a sütőben pedig szépen egybesülnek majd az ízek.
Az édes, zamatos gyümölcsből készült sütiket érdemes kiegészíteni plusz ízzel, a körtéhez remekül passzol a fahéj, amely ebben a kakaós kevert finomságban is helyet kap. Fahéj helyett olvasztott csoki is kerülhet a masszába, olvasztott vaj helyett pedig olajat is lehet használni.
Kakaós-körtés sütemény
Hozzávalók 4 személyre
- 5 darab körte
- 280 gramm barna cukor
- 200 gramm olvasztott vaj
- 4 darab tojás
- 80 gramm liszt
- 50 gramm kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- porcukor a tálalásnál
Elkészítés:
Az olvasztott vajat öntsük keverőtálba, keverjük el benne a barna cukrot, majd a tojást is egyenként adagoljuk.
A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, forgassuk egybe a kakaóval, fahéjjal és a sütőporral, majd a tojásos keverékkel is keverjük alaposan össze. A megmosott körtét vágjuk közepes kockákra, forgassuk a masszába, majd öntsük közepes méretű formába. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe, 40-50 percig, tűpróbáig süssük, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!