
Villámgyors és pihe-puha kakaós piskóta: 5 perc alatt kész, a többi a sütő dolga
15
Nyomtatás

Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Így készül az indiai zöldségfasírt: cukkinis változatot mutatunk

A tavasz 6 legfinomabb spárgás receptje: a reggelin át a könnyű vacsoráig

Padlizsános mártogatós marokkói módra: a gazdag fűszerezés a lelke

Tavaszi zöldborsóleves házi galuskával: friss és könnyed ebéd

Tartalmas szendvics grillezett tofuval: a füstös aromának képtelenség ellenállni
Az édesség vagy sütemények iránti vágyakozás a leginkább akkor tör ránk, amikor nem sok minden van otthon.
Sokszor sokkal egyszerűbb otthon összedobni egy süteményt, mint lemenni a boltba és venni egy doboz csokit, ráadásul a házi sütemény mindig sokkal finomabb bármi másnál.
Persze kérdés az is, hogy milyen hozzávalók vannak otthon, de ehhez a süteményhez biztos mindent találunk a polcon. A tésztáját pedig egy gyerek is össsze tudja állítani, még egy külön tál sem kell hozzá, mert a sütőformában keverjük össze egy kanállal.
Kakaós piskóta

Hozzávalók 8 szelethez
- 200 gramm liszt
- 200 gramm cukor
- 80 milliliter olaj
- 1 zacskó sütőpor
- 250 milliliter tej
- tetejére porcukor
- 100 gramm kakaó
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A kapcsos tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt. Szórjuk bele a lisztet, a sütőport, kakaót és a cukrot, alaposan keverjük el. Öntsük hozzá az olajat és a tejet, keverjük simára, majd süssük a sütit 35 percig.
Melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Címkék: