
Kakaós piskótatekercs selymes csokitöltelékkel: ebből biztos a repeta

Mutatós és nagyon finom ez a piskótatekercs, amely így készítve biztos, hogy repedésmentes, szépen szeletelhető lesz.
Mindenkinek van a fegyvertárában egy bevált piskótarecept, melyből rengetegféle csodás dolog készülhet. Az egyik nagy kedvencem a piskótatekercs. A látványos finomság, bármennyire is hihetetlen, nagyon egyszerűen összedobható. Arra kell figyelni, hogy a tésztát még melegen tekerd fel, úgy nem fog repedni és sokkal szebb lesz a formája. A krémet pedig csak akkor kend a tésztára, ha már kihűlt, utána ismét tekerd fel. A piskótatekercset szeletelés előtt kötelező hűtőben pihentetni, így megdermed a krém, tökéletes szeleteket tudsz vágni.
Cifrázd bátran!
A kész tekercset mindenféle cicoma nélkül is kínálhatod, de ha kreatív vagy, akkor itt a lehetőség művészi hajlamaid kiélésére. Csorgass a rolád tetejére fehér vagy étcsokit, vond be kakaós mázzal vagy ugyanolyan krémmel, mint amit a piskótára kentél. És ennyivel nem érnek véget a lehetőségek. A töltelékben csokidarabok vagy valamilyen szezonális gyümölcs, de még aszalt finomság is elfér.
Kakaós piskótatekercs csokis töltelékkel

Hozzávalók 4 személyre
Piskóta:
- 5 darab tojás
- 160 g cukor
- 50 ml tej
- 80 g liszt
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 3 evőkanál cukor
- 120 g csoki
Elkészítés:
Piskóta:
A tojást válasszuk szét.
A fehérjét kezdjük el kemény habbá verni, közben a cukor felét adjuk hozzá.
A sárgáját a maradék cukorral verjük fehéredésig, utána a tejet is adjuk hozzá.
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a kakaót, sütőport és a sót. Ezután a száraz alapanyagokat forgassuk egybe a sárgájával, majd óvatosan a fehérjehabbal lazítsuk a masszát.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-18 perc alatt süssük készre.
A kész piskótát még melegen tekerjük fel konyharuha segítségével.
Krém:
A habtejszínt a cukorral vejük kemény habbá.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd miután kihűlt, forgassuk egybe a habtejszínnel.
A kihűlt piskótát tekerjük ki, kenjük rá a tölteléket, majd tekerjük fel, és 2-3 órára tegyük hűtőbe, utána szeletelhetjük.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!