Elronthatatlan, kakaós pöfetegkeksz: kívül roppanós, belül puha

Nyomtatás
pkcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ellenállhatatlan pöfetegkeksz egyszerűen készül, kakaó és étcsoki gondoskodik a feledhetetlen ízélményről.

Kekszet sütni nem nehéz, hidd el, megéri kipróbálni. A kekszek univerzumában az egyik legnépszerűbb a pöfeteg, mely számos ízesítéssel kipróbálható. Mi most a nagy kedvenc kakaós receptjét mutatjuk, melyben étcsokinak is jut hely.

A mutatós keksz ízében és textúrájában a brownie-ra emlékeztet, a kevert sütihez hasonlóan a keksz kívülről roppanós, belül pedig puha és lágy állagú. A kakaós pöfetegkekszet érdemes extra ízzel bolondítani, jelen esetben ez a plusz az étcsoki, de helyette fahéjjal vagy chilivel is izgalmasabbá teheted a nassolnivalót.

Kakaós pöfetegkeksz

kpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g finomliszt
  • 250 g cukor
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 100 g étcsokoládé (reszelve)
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 dkg vaj
  • 4 darab tojás
  • 6 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá a cukrot, kakaót, étcsokit és a sütőport. Ezután a vajat morzsoljuk a lisztes keverékhez, majd adjuk hozzá a tojást, és dolgozzuk egybe az alapanyagokat. A masszát ezután fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe 30 percre.

Fagyiadagoló segítségével mérjünk kis gombócokat a masszából, majd formázzuk gömbölyűre, utána forgassuk meg a porcukorban.

A kekszeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon