
Elronthatatlan, kakaós pöfetegkeksz: kívül roppanós, belül puha

Az ellenállhatatlan pöfetegkeksz egyszerűen készül, kakaó és étcsoki gondoskodik a feledhetetlen ízélményről.
Kekszet sütni nem nehéz, hidd el, megéri kipróbálni. A kekszek univerzumában az egyik legnépszerűbb a pöfeteg, mely számos ízesítéssel kipróbálható. Mi most a nagy kedvenc kakaós receptjét mutatjuk, melyben étcsokinak is jut hely.
A mutatós keksz ízében és textúrájában a brownie-ra emlékeztet, a kevert sütihez hasonlóan a keksz kívülről roppanós, belül pedig puha és lágy állagú. A kakaós pöfetegkekszet érdemes extra ízzel bolondítani, jelen esetben ez a plusz az étcsoki, de helyette fahéjjal vagy chilivel is izgalmasabbá teheted a nassolnivalót.
Kakaós pöfetegkeksz

Hozzávalók 4 személyre
- 300 g finomliszt
- 250 g cukor
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 100 g étcsokoládé (reszelve)
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg vaj
- 4 darab tojás
- 6 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd adjuk hozzá a cukrot, kakaót, étcsokit és a sütőport. Ezután a vajat morzsoljuk a lisztes keverékhez, majd adjuk hozzá a tojást, és dolgozzuk egybe az alapanyagokat. A masszát ezután fedjük le fóliával, és tegyük hűtőbe 30 percre.
Fagyiadagoló segítségével mérjünk kis gombócokat a masszából, majd formázzuk gömbölyűre, utána forgassuk meg a porcukorban.
A kekszeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!