Káposztás tészta szalonnával, snidlinggel egybeforgatva: zsenge káposztából a legjobb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A káposztás tészta nagy kedvenc a magyar konyhában, kiadós és nagyon finom, ezerarcú étel, amit több formában is az asztalra lehet tenni.
Te hogyan eszed a káposztás tésztát? Jó sok borssal megszórva, netán cukrosan? Ez a két variáció talán a legnépszerűbb módja, pedig egy kis fantáziával máshogyan is az asztalra kerülhet.
Az én családomban köretként a legkedveltebb, sült hús mellé kínálva, de hússal egybeforgatva is nagy sikere van. Az elkészítése nem nehéz, de tartalmas fogás, ráadásul, ha káposztás tészta a menü, akkor mindig úgy érdemes készíteni, hogy másnapra is maradjon belőle, akkor még finomabb lesz.
A C-vitaminban gazdag zöldség egész évben kapható, tavasszal a piacon zsenge fejeket is lehet találni, amelyekből mennyei lesz a káposztás tészta. Hogy kicsit tartalmasabb legyen, sült bacon vagy másfajta szalonna kerüljön bele, a frissesség kedvéért pedig snidlinggel is érdemes gazdagítani. A nagy kedvenc szinte mindig kockatésztával kerül az asztalra, de nyugodtan rugaszkodj el a megszokottól, masnitésztával kínáld az isteni ételt.
Káposztás tészta tavaszi kiadásban
Hozzávalók 6 személyre
- 1 fej káposzta
- 8 szelet bacon
- 1 csokor snidling
- só és bors ízlés szerint
- 300 gramm tészta
- kevés olaj
- 1 teáskanál kömény
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki.
A bacont saját zsírján (ha szükséges, kevés olaj mehet alá) süssük pirosra, majd vegyük ki a serpenyőből. A kisült zsiradékot tegyük félre, még szükség lesz rá.
A káposztát reszelve vagy vékonyan leszeletelve, kevés olajon dinszteljük meg, fűszerezzük. Amikor a káposzta összeesett és elpárolgott alóla a folyadék, keverjük hozzá a kockára vágott bacont, snidlinget, végül a bacon kisült zsírját is csorgassuk a káposztás tésztára.
Fotó: Getty Images