Káposztás tészta újragondolva: pirosra sült sertéshússal egybeforgatva kerül az asztalra

ktcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hazai ízek szerelmeseinek egyik nagy kedvence a káposztás tészta, ami pillanatok alatt elkészül, van, aki jó borsosan, míg más cukorral megszórva szereti.

Az egyszerű ételt hússal kínálva lehet a köbre emelni, kínálj mellé sült csirkét és locsold meg a tésztát a kisült zsírral, így sokkal finomabb lesz a régi kedvenc. Ennyivel azonban nem ér véget a tésztás étel felturbózására tett kísérlet, sertéshússal is érdemes gazdagítani, a végeredmény fenomenális lesz.

Ha sertéshússal készítenéd a káposztás tésztát, akkor a húst kockázd fel, majd a lehető legegyszerűbb só és bors fűszerezéssel, kevés olajon süsd pirosra. A sütésnél a húst fedd le alufóliával, de félidőnél szedd le róla - én ilyenkor átkeverem a húst, ügyelve arra, hogy minden része megbarnuljon. Az elkészült húst a lepirított káposztával és tésztával kell majd egybeforgatni - a tartalmas és ízletes fogásra tejfölt is lehet kanalazni, persze csak akkor, ha szereted.

Sertéshússal egybeforgatott káposztás tészta

ktct

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kilogramm sertéslapocka vagy comb
  • kevés olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 50 dekagramm fodros kockatészta
  • 1 fej káposzta
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázzuk fel, szórjuk tepsire, sóval és borssal fűszerezzük, öntözzük meg kevés olajjal, fedjük le alufóliával, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 40-50 percre. Félidőnél forgassuk át.

A káposztát reszeljük le, majd kevés olajon, sóval és borssal ízesítve dinszteljük puhára.

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd keverjük egybe a káposztával és a tepsiben pirult hússal.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük