Krémes, kapros-joghurtos uborkasaláta: citromlével és fokhagymával a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ne csak uborkával keverve próbáld ki, mártogatósként is megállja a helyét ez a szósz, másféle zöldségek, de még sajt mellé is.
Ha szereted a klasszikus tejfölös uborkasalátát, próbáld ki sűrű, krémes görög joghurttal is. A joghurt mellől nem hiányozhat a fokhagyma és a citrom sem, mindkettőt ízlés szerint adagold, de egyiket sem érdemes kispórolni belőle. Apríts bele egy csokor friss kaprot is, úgy lesz igazán finom, minél zsengébb a zöldfűszer, annál jobb.
Bár uborkával keverve mindenképp érdemes kipróbálni, a joghurtos szósz univerzálisan felhasználható: grillzöldségek, grillhúsok mellé, kevert salátára öntve, de akár még krumplihoz kínálva is mennyei. Nálunk hatalmas családi kedvenc mindenféle zöldséggel keverve, de mártogatósként is.
A kígyóuborka helyett nyugodtan használj 3-4 darab salátauborkát, zsenge, friss zöldséggel isteni lesz.
Kapros-joghurtos uborkasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab kígyóuborka
- 400 gramm görög joghurt
- 3 teáskanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
Az uborkát mossuk meg, gyaluljuk le. Sózzuk meg, majd hagyjuk állni, míg levet ereszt.
Közben a görög joghurtot keverjük össze a citromlével, zúzott fokhagymával, összeaprított kaporral, sózzuk borsozzuk. Az uborkáról öntsük le a levet, majd forgassuk a joghurtba.
Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors