
Krémes, kapros-joghurtos uborkasaláta: citromlével és fokhagymával a legfinomabb

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Ne csak uborkával keverve próbáld ki, mártogatósként is megállja a helyét ez a szósz, másféle zöldségek, de még sajt mellé is.
Ha szereted a klasszikus tejfölös uborkasalátát, próbáld ki sűrű, krémes görög joghurttal is. A joghurt mellől nem hiányozhat a fokhagyma és a citrom sem, mindkettőt ízlés szerint adagold, de egyiket sem érdemes kispórolni belőle. Apríts bele egy csokor friss kaprot is, úgy lesz igazán finom, minél zsengébb a zöldfűszer, annál jobb.
Bár uborkával keverve mindenképp érdemes kipróbálni, a joghurtos szósz univerzálisan felhasználható: grillzöldségek, grillhúsok mellé, kevert salátára öntve, de akár még krumplihoz kínálva is mennyei. Nálunk hatalmas családi kedvenc mindenféle zöldséggel keverve, de mártogatósként is.
A kígyóuborka helyett nyugodtan használj 3-4 darab salátauborkát, zsenge, friss zöldséggel isteni lesz.
Kapros-joghurtos uborkasaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab kígyóuborka
- 400 gramm görög joghurt
- 3 teáskanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
Az uborkát mossuk meg, gyaluljuk le. Sózzuk meg, majd hagyjuk állni, míg levet ereszt.
Közben a görög joghurtot keverjük össze a citromlével, zúzott fokhagymával, összeaprított kaporral, sózzuk borsozzuk. Az uborkáról öntsük le a levet, majd forgassuk a joghurtba.
Jól behűtve tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors