Húszperces kapros-tejszínes csirkemell
Tényleg hamar kész van

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Nagyon szeretek csirkemellel dolgozni, mert elképesztően gyorsan elkészül, és minden jól áll neki. A tejszínes szószokért alapból is odavagyok, de a kapor még nagyon sokat dob rajta. Ha igazán tartalmas fogást szeretnénk, rakjunk bele friss gombát is, isteni lesz. 

Egyik családi ismerősünk készített mindig kapros-tejszínes csirkemellet, előtte eszembe sem jutott ez a szuper párosítás. Bár gomba az ő receptjében nem volt, az évek alatt kialakult nálunk egy ilyen változat is. Egyszer elkészítettem egy tejszínes-gombás szószt, és akkor jött az ötlet, hogy miért is ne lehetne akkor már tejszínes-gombás-kapros verzió is belőle? 

Azért is imádom ezt az ételt, mert sok más csirkemellel készült recepthez hasonlóan, ez is se perc alatt elkészül. Amikor fáradtan hazaesek a munkából, ez még akkor is belefér az időbe, kb. 20 percet elég rászánni erre a szuper vacsorára. Szerintem akkor a legjobb ez az étel, ha a csirkemellet hagyjuk jól lepirulni.

Köretnek én általában rizst készítek mellé, de egyébként meglepően finom tarhonyával is, már csak azért is, mert személy szerint nagy kedvencem a tarhonya, úgyhogy amivel tudom, azzal mindig párba állítom. De ha éppen olyan kedvünkben vagyunk, akkor akár még tésztát is kifőzhetünk mellé. 

Kapros-tejszínes csirkemell

kaprostejszínescsirkerecept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 0.5 kilogramm csirkemell
  • 1 marék kapor
  • 25 dekagramm gomba
  • 5 deciliter tejszín
  • 1 darab vöröshagyma
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg és kockázzuk fel a csirkemellet, majd egy kis olajon kifehéredésig süssük. Ha már fehér, akkor még adjunk neki pár percet, hogy aranybarnára piruljon. Ha elkészült, vegyük ki egy tányérra.

2. Az apróra vágott vöröshagymát dinszteljük meg a visszamaradt olajon, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát is. Süssük pár percig, hogy a gomba is kicsit lepiruljon.

3. Mehet rá vissza a csirkemell, keverjük össze, sózzuk, borsozzuk.

4. Adjuk hozzá a tejszínt, mehet bele a kapor is, forrástól számított 5 percig főzzük.

5. Vegyük le a tűzről, rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Fotó: Shutterstock 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük