
Újkrumpliból készül a legfinomabb köret: fűszeres vajjal van egybeforgatva

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
A petrezselymes burgonya is finom, de a kaporral készült vajas újkrumpli isteni, amit őrölt köménnyel is érdemes megbolondítani.
Javában tart az újkrumpliszezon, a piacok és boltok polcain szépen sorakozik a zsenge zöldség, amely csak arra vár, hogy hazavidd és valamilyen lélegzetelállító ételt készíts belőle.
Leggyakrabban köret készül belőle, főként petrezselymes újkrumpli, amely akár főétel is lehet, hisz tényleg annyira finom és laktató, hogy sokszor húsfélét sem kíván mellé az ember.
Természetesen másfajta köretek is készülhetnek a finomságból, amelyeket nagyon egyszerű elkészíteni, mégis nagyon ízletesek. Itt van rögtön a kaporral készült, vajas újburgonya, amit őrölt köménnyel is meg lehet bolondítani, de ha nem kedveled az ízét, akkor hagyd ki nyugodtan. A fantasztikus köretet kínáld rántott szelet mellé, és amíg van, spárgát is dobj a tányérra, ennél jobb ebédet vagy vacsorát kívánni sem lehet.
Kapros, vajas újkrumpli

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm újkrumpli
- 5 dekagramm vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál kapor
Elkészítés:
A megtisztított újkrumplit forrásban lévő, sós vízben 15-20 perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le és tegyük salátástálba.
A puha vajat keverjük egybe a fűszerekkel, majd forgassuk a krumplihoz az olívaolajjal együtt.
Fotó: Getty Images