Újkrumpliból készül a legfinomabb köret: fűszeres vajjal van egybeforgatva
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Ropogós
Álompuha almás gofri: a kevert tészta kezdőknek sem okoz gondot
Omlós édesburgonyás muffin: mindössze fél óra alatt elkészül
Tudod, hogyan írják helyesen a híres magyar ételek nevét? Helyesírási kvíz
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
Krémes sütőtökös tészta: sok parmezánnal az igazi
A petrezselymes burgonya is finom, de a kaporral készült vajas újkrumpli isteni, amit őrölt köménnyel is érdemes megbolondítani.
Javában tart az újkrumpliszezon, a piacok és boltok polcain szépen sorakozik a zsenge zöldség, amely csak arra vár, hogy hazavidd és valamilyen lélegzetelállító ételt készíts belőle.
Leggyakrabban köret készül belőle, főként petrezselymes újkrumpli, amely akár főétel is lehet, hisz tényleg annyira finom és laktató, hogy sokszor húsfélét sem kíván mellé az ember.
Természetesen másfajta köretek is készülhetnek a finomságból, amelyeket nagyon egyszerű elkészíteni, mégis nagyon ízletesek. Itt van rögtön a kaporral készült, vajas újburgonya, amit őrölt köménnyel is meg lehet bolondítani, de ha nem kedveled az ízét, akkor hagyd ki nyugodtan. A fantasztikus köretet kínáld rántott szelet mellé, és amíg van, spárgát is dobj a tányérra, ennél jobb ebédet vagy vacsorát kívánni sem lehet.
Kapros, vajas újkrumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm újkrumpli
- 5 dekagramm vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál kapor
Elkészítés:
A megtisztított újkrumplit forrásban lévő, sós vízben 15-20 perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le és tegyük salátástálba.
A puha vajat keverjük egybe a fűszerekkel, majd forgassuk a krumplihoz az olívaolajjal együtt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!