Karácsonyi forró csoki naranccsal és fahéjjal – Átmelegít a fűszeres ital
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A tél illatos gyümölcse és a forró csoki találkozása egészen különleges ízélményt ad ebben az ünnepi italban.
A forró csokinál kevés jobb dolog létezik, a csokoládé minden formában szerethető, lassan kortyolgatva pedig még fel is melegít, és talán még tovább is tart az ízélmény. Az alapreceptet számos módon variálhatod, de ha felnőtt társaságban vagy, akkor egy kis likőrrel dobd fel. Ha pedig kifejezetten téli ízt keresel, akkor a mézeskalácsfűszer ennek a forró italnak is nagyon jól áll, a mézeskalácsos forró csoki biztosan nagy kedvenc lesz.
A tél egyik legnépszerűbb gyümölcse, a narancs is nagyon jól megy ehhez az italhoz, gondolj csak a narancsos ízesítésű táblás csokikra. Mindenképpen kicsit kesernyésebb étcsokival dolgozz, hogy a narancs íze kiegészítse. Fűszerezésnek elég, ha egy csipet fahéjjal dobod fel.
Karácsonyi forró csoki
Hozzávalók 2 pohárhoz
- 500 milliliter tej
- 5 teáskanál kakaópor
- 4 teáskanál keményítő
- 4 teáskanál cukor
- 120 gramm étcsokoládé
- 120 milliliter narancslé
- 0.5 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
Egy lábasban keverjük össze a kakaóport, a keményítőt és a cukrot. Öntsük rá a tejet, majd alacsony lángon kevergessük. Amikor már majdnem forr, keverjük hozzá a feldarabolt étcsokoládét, és vegyük egészen kicsire a lángot. Ekkor öntsük bele a narancslét is, majd szórjuk rá a fahéjat, és keverjük össze. Öntsük még forrón bögrékbe.
Fotó: Getty Images