
Karácsonyi forró csoki naranccsal és fahéjjal – Átmelegít a fűszeres ital

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
A tél illatos gyümölcse és a forró csoki találkozása egészen különleges ízélményt ad ebben az ünnepi italban.
A forró csokinál kevés jobb dolog létezik, a csokoládé minden formában szerethető, lassan kortyolgatva pedig még fel is melegít, és talán még tovább is tart az ízélmény. Az alapreceptet számos módon variálhatod, de ha felnőtt társaságban vagy, akkor egy kis likőrrel dobd fel. Ha pedig kifejezetten téli ízt keresel, akkor a mézeskalácsfűszer ennek a forró italnak is nagyon jól áll, a mézeskalácsos forró csoki biztosan nagy kedvenc lesz.
A tél egyik legnépszerűbb gyümölcse, a narancs is nagyon jól megy ehhez az italhoz, gondolj csak a narancsos ízesítésű táblás csokikra. Mindenképpen kicsit kesernyésebb étcsokival dolgozz, hogy a narancs íze kiegészítse. Fűszerezésnek elég, ha egy csipet fahéjjal dobod fel.
Karácsonyi forró csoki

Hozzávalók 2 pohárhoz
- 500 milliliter tej
- 5 teáskanál kakaópor
- 4 teáskanál keményítő
- 4 teáskanál cukor
- 120 gramm étcsokoládé
- 120 milliliter narancslé
- 0.5 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
Egy lábasban keverjük össze a kakaóport, a keményítőt és a cukrot. Öntsük rá a tejet, majd alacsony lángon kevergessük. Amikor már majdnem forr, keverjük hozzá a feldarabolt étcsokoládét, és vegyük egészen kicsire a lángot. Ekkor öntsük bele a narancslét is, majd szórjuk rá a fahéjat, és keverjük össze. Öntsük még forrón bögrékbe.
Fotó: Getty Images