![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Karácsonyi rántott hús diós bundában - Sokkal ropogósabb
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A rántott húsra is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. A panírt ezerféleképpen el lehet készíteni, én is ettem már többfélét, de nekem ez a verzió az abszolút kedvencem.
A rántott hús igen egyszerű, hétköznapi étel, de elég egy plusz hozzávaló bele és máris az ünnepi asztal főfogása lehet. Az én verzióm diós bundában készül, de lehet a panírba mandulát, mogyorót, sajtot vagy akár zöldfűszereket is tenni.
A liszt, tojás és a zsemlemorzsa mennyisége csak egy körülbelüli érték, a hús típusától, nagyságától is függ, mindig öntsünk ki egy kisebb mennyiséget a tálba és inkább utólag adjunk még hozzá, ha kevésnek bizonyul, ne vesszen kárba. Természetesen használhatunk bolti zsemlemorzsát is, de szerintem teljesen más ízélményt nyújt a házilag lereszelt vagy összeaprított zsemle, egy kicsit darabosabb lesz így a panír, bár ízlés kérdése, hogy ki hogyan szereti.
A tojásba mindig teszek egy kis tejet vagy tejfölt, lágyítja picit az ízeket, úgy lesz ropogós a panír, hogy közben nem törik bele a fogunk. Mivel a dió és a reszelt zsemle miatt a panír picit darabosabb lesz, kicsit nyomkodjuk rá a húsra, ne csak forgassuk benne.
Fontos, hogy bő olajban süssük a húst, illetve az is, hogy lehetőleg mindenhol azonos mennyiségű hő érje a serpenyőt, különben foltosra fog sülni a húsunk, az egyik része megég, a másik pedig nyers marad. Félidőnél forgassuk meg a húsokat, a csirkecombnak természetesen több idő fog kelleni.
Karácsonyi rántott hús
![dióspanírosrecept](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290990/29099025_28f60bebdb43b728278fcf89b0843a54_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 kilogramm hús (csirkemell, csirkecomb, sertéskaraj, tarja)
- 20 dekagramm liszt
- 3 darab zsemle (száraz)
- 3 darab tojás
- 1 deciliter tej
- 15 dekagramm dió (apróra zúzva)
- ízlés szerint só&bors
- ízlés szerint olaj
Elkészítés:
Készítsük elő a panír alapanyagait. A zsemléket reszeljük le kis lyukú reszelőn, a diót aprítógéppel zúzzuk össze (nem kell teljesen porrá, de legyenek aprók a darabok), a tojást keverjük ki a tejjel és egy kis sóval. Tegyük a lisztet, a tojást és a diós zsemlemorzsát egy-egy tálba, kezdődhet a panírozás.
A szokásos liszt-tojás-morzsa sorrendet követve panírozzuk be a hússzeleteket. Egy magas falú serpenyőbe öntsünk annyi olajat, amennyi éppen ellepi a húst, majd ha már forró az olaj, tegyünk bele pár szeletet. (Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt.) Attól függően, hogy milyen húst készítünk, mindkét felüket pár perc alatt süssük meg.
Tegyük az elkészült szeleteket papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Krumplival, rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!