Édes koffeinbomba a karamellás latte: szinte olyan, mint egy desszert
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Kevert mákos süti reszelt almával: ezt nem lehet elrontani
Ropogós
30 perces tejszínes zöldborsókrémleves: könnyed, selymes fogás
Mennyei almás-lekváros kenyérpuding: kis formákban is megsütheted
Napindító vitaminkoktél: természetes immunerősítés a téli napokra
Így melegítsd újra a maradék tésztát: szuper tippek egy helyen
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
A jó erős kávé és a selymes karamellszósz találkozásából születik az egyik legfinomabb latte.
Nem csak a kávérajongóknak szól ez a recept, a karamellimádók is szeretni fogják. Az alapja egy jóféle, erősre főzött kávé, illetve egy finom, selymes karamellszósz. Utóbbit többféleképpen is elkészítheted, itt írtunk róla korábban, de ha az ízeket szeretnéd még tovább fokozni, akkor készíts hozzá sóskaramell-öntetet.
Ha gazdag, krémes állagra vágysz, teljes tejet és egy kis tejszínt is használj. A karamell elég édes, maximum 1 teáskanál cukorra van szükség mellé, de ha édesebben szeretnéd, utólag is lehet ízesíteni.
Karamellás latte
Hozzávalók 1 pohárhoz
- 125 milliliter tej
- 1 evőkanál karamellszósz (plusz a tetejére)
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál tejszín (opcionális)
- 125 milliliter erős kávé
- tejszínhab (tetejére)
Elkészítés:
Egy kis lábasban melegítsük össze a tejet, a karamellt, a cukrot és a tejszínt. Folyamatosan kevergessük, mikor gyöngyözni kezd, húzzuk le a tűzről. Ha szeretnénk, egészen habosra keverhetjük.
Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét. Öntsük bele a frissen lefőtt kávét, majd keverjük bele a karamellás tejet. Tejszínhabbal és karamellszósszal kínáljuk.
Fotó: Getty Images