Karamellkrémmel töltött brownie: szaftos, ragacsos és mennyei
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
A kakaó és a csokoládé mellett kávé gazdagítja a tésztát, a lágy karamellkrém pedig felteszi az i-re a pontot.
A brownie-t nem lehet nem szeretni, a picit ragacsos, nagyon csokis sütemény mindenkit elvarázsol. Természetesen, mint mindent, a brownie-t is van hova fokozni, ez a karamellával töltött verzió a műfaj megkoronázása.
Édes, sűrű karamellkrém bújik meg a csupa csoki tészta belsejében, amelytől még különlegesebb lesz a végeredmény. A legegyszerűbb, ha kész tej- vagy vajkaramellát vásárolsz, megolvasztod a mikróban vagy a gáztűzhelyen, majd betöltöd a sütibe. Ahogy kihűl a brownie, szépen megköt majd benne a karamella, könnyen tudod majd szeletelni. Ha pedig krémesebb, lágyabb élményre vágysz, akkor tölts bele házi karamellszószt vagy -krémet, a dulce de leche is tökéletes választás.
Karamellkrémmel töltött brownie
Hozzávalók 16 szelethez
- 140 gramm liszt
- 80 gramm kakaópor
- 300 gramm cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál instant kávé (por)
- 120 gramm tejcsokoládé
- 3 darab tojás
- 125 milliliter olaj
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 20 darab tejkaramella
- 2 evőkanál tejszín
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 centis tepsit.
A csokit és a tejkaramellát vágjuk kis darabokra.
Egy tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sót és az instant kávét. Forgassuk bele a csokit.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást, az olajat, a vizet és a vaníliakivonatot. Forgassuk bele a száraz hozzávalókat is, alaposan keverjük el, viszonylag sűrű masszát fogunk kapni.
A tészta felét öntsük az előkészített tepsibe, egyengessük el benne.
A tejkaramellát tegyük a tejszínnel együtt egy kis hőálló tálba. Rakjuk a mikróba fél percre, vegyük ki, keverjük át. Tegyük vissza ismét fél percre, ezt addig ismételjük, míg a karamell teljesen el nem olvad. Öntsük a karamellát a tésztára, várjunk picit, míg köt.
Öntsük a tetejére a tészta másik felét, óvatosan egyengessük el rajta, hogy ne keverjük egybe a karamellával.
Toljuk a sütőbe, süssük 35-40 percig, vigyázzunk, ne süssük túl.
Fotó: Getty Images