Laktató karfiolfasírt sajttal és baconnel – Gyors ebéd vagy vacsora
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Körettel, de mártogatóssal is nagyon finom a karfiollepény vagy -fasírt, amit most sajt és bacon is ízesít.
A karfiolt sokan csak rántva készítik, a szokásos gomba, cukkini, padlizsán sorba állt be a vegetáriánus ételek listáján. Pedig a karfiolban sokkal több lehetőség rejlik, főzve és sütve is egészen más az íze. Egészséges, szénhidrátban szegény zöldség, így diétázók is bátran fogyaszthatják.
Készíthetsz belőle tartalmas levest, vagy ha laktató, mégis egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz, akkor süsd meg sajttal és darált hússal. A különböző zöldségfasírtok is nagyon népszerűek, hiszen gyorsan készen vannak, akár főfogásként, akár vendégségben, mártogatóssal kínálva is nagyon mutatósak. Ízlésed szerint tehetsz bele húsfélét, vagy ha húsmentesen szeretnéd, akkor elég, ha reszelt sajttal gazdagítod.
Karfiolfasírt sajttal és baconnel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej karfiol
- 4 szelet bacon
- 170 gramm liszt
- 50 gramm parmezán (reszelt)
- 100 gramm sajt (reszelt)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 darab tojás
- 150 milliliter víz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg, majd tegyük papírtörlőre száradni. Aprítógépben daraboljuk össze, majd tegyük egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá az összenyomott fokhagymát, az apróra vágott bacont, a kétféle sajtot, majd a lisztet.
A tojásokat verjük fel egy másik tálban, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel 50 milliliter vízzel, adjuk a karfiolos keverékhez. Ha szükséges, adjunk még vizet a masszához, hogy formázható legyen.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd egy evőkanál segítségével kanalazzunk a masszából. Ne tegyünk egyszerre sok kanállal a serpenyőbe. Süssük a karfiolfasírt minden oldalát 4-5 percig, amíg aranybarna nem lesz, majd tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róla.
Fotó: Getty Images