Húsmentes, könnyű vacsora kaliforniai paprikával – Színes, ízes és kevés kalória van benne
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem gondoltam volna, hogy eljön az az idő, amikor elkezdem keresni a húsmentes recepteket.
Gyors, tápláló, alakbarát, egyben húsmentes vacsoraötletet kerestem. Ez a húsmentesség egészen új vonal nálam, nem is tudatos, de most jólesik. A vegetáriánus fogás ne tévesszen meg senkit, a húsevők is bőven jóllaknak vele és garantáltan ízleni fog nekik is.
A karfiolt újra elkezdtem felfedezni, múltkor fokhagymás, vajas, parmezános morzsában sütöttem meg, most pedig tölteléknek dolgoztam fel. A karfiolos tölteléket a ricotta teszi krémessé és lággyá.
Karfiollal töltött kaliforniai paprika
Hozzávalók 2 darabhoz
- 2 darab kalifornia paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 40 gramm ricotta sajt
- 1.5 evőkanál petrezselyem (apróra vágva)
- 1.5 evőkanál bazsalikom (apróra vágott)
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál citromlé
- 0.5 darab karfiol
- 1 teáskanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 darab koktélparadicsom
- 1 teáskanál bors
- 50 gramm mozzarella sajt
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt grillfokozaton. A paprikákat tegyük egy tálba, öntsük le olívaolajjal. Tegyük egy fóliával bélelt tepsibe, majd grillezzük 5-6 percig, félidőnél forgassuk meg. Vegyük ki, hagyjuk kihűlni.
A ricottát, egy evőkanál bazsalikomot és petrezselymet, a sót és a citrom levét keverjük össze egy tálban.
A karfiolt szedjük rózsáira, majd reszeljük le. Tegyük egy serpenyőbe, öntsünk rá egy kevés olívaolajat, és pirítsuk pár percig, adjuk hozzá a maradék bazsalikomot és petrezselymet, majd öntsük egy tálba.
A serpenyőbe tegyünk apróra vágott fokhagymát és vajat, majd adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat, majd a borsot. Vegyük le a tűzről.
Hosszában vágjuk félbe a meggrillezett paprikákat, távolítsuk el a magokat és a csumájukat, tegyük vissza őket a sütőpapírra. A karfiolt, a paradicsomot és a ricottás krémet jól keverjük össze, ha nem elég krémes, tehetünk még hozzá ricottát. Töltsük bele a paprikákba, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával.
Süssük addig, amíg a mozzarella rá nem olvad a tetejére.
Fotó: Getty Images