Isteni kávékrém 5 hozzávalóból: pohárdesszert, de süteménytöltelék is lehet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Úgy feldob ez a krémes desszert, mint egy frissen főzött kávé, ráadásul nagyon gyorsan elkészül.
A különféle pudingok mindig megmentik a helyzetet, mert akár magukban, akár süteménybe töltve is nagyon finomak, ráadásul egyszerűen elkészíthetők. Sokszor egyszerűbbnek tűnik a boltban megvenni a port és csak tejjel felfőzni, de hidd el, házilag sem bonyolultabb a puding elkészítése, például a legnépszerűbb vaníliásé sem. Ezeknek a krémeknek az egyik fő összetevője a keményítő, ebből érdemes tartanod otthon, már csak azért is, mert főzelékeket és leveseket is tudsz vele sűríteni.
Ha kávérajongó vagy, akkor ezt a pudingot mindenképpen érdemes elkészítened, mert azon kívül, hogy isteni desszertet kapsz, még fel is fogsz élénkülni tőle. Érdemes figyelni rá, hogy jó minőségű, őrölt kávét használj.
Kávékrém
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 evőkanál kávé (darált)
- 50 gramm keményítő (kukorica)
- 100 gramm cukor
- 3 darab tojásságája
- 1 liter tej
Elkészítés:
A kávét és a tej felét keverjük össze, öntsük egy lábasba. Lassan forraljuk fel, vigyázva, hogy meg ne égjen. Vegyük le a gázról, hagyjuk fél órát hűlni.
A tojássárgáját, a keményítőt és a maradék tejet keverjük simára.
A kávét szűrjük le. A leszűrt tejet öntsük egy edénybe, keverjük hozzá a cukrot, majd alacsony lángon kezdjük melegíteni. Amikor már meleg, szép lassan öntsük hozzá a keményítős keveréket, majd addig főzzük kevergetve, amíg be nem sűrűsödik.
Öntsük poharakba, várjuk meg, míg kihűl, majd tegyük hűtőbe néhány órára.
Fotó: Getty Images