Pillekönnyű, habos kávés-csokis mousse két lépésben: zsírszegény, cukormentes verzió
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Ez a pompás kávés-csokis desszert maga a mennyország. Könnyű és krémes, enyhén édes, ráadásul nem kell vele sokat bíbelődni.
Tejszín nem kerül bele - ez a titka dolognak. Nem mintha bármi baj lenne a tejszínnel, de így alakbarát lesz a végeredmény. A desszert így is pompázatosan finom, az állaga pedig habkönnyű. Én sajnos nem bírom a tejtermékeket, ezért is örültem annyira ennek a receptnek.
Ez a páros biztosan felpörget
A kávét és a csokit együtt is, külön is módfelett kedvelem. Remek ízkombináció: mély és sötét. Vigyázni kell azonban vele: a kávéban lévő koffein és a kakaóban található teobromin enyhe pörgető hatásáról nem szabad megfeledkezni. Bármilyen finom is, csak módjával fogyasszuk, különösen ilyenkor nyáridőben. A legjobb, ha apró adagokban porciózzuk, így nem kell tartanunk a kellemetlen mellékhatásoktól, csupán az élvezet marad.
Kevés lepés, kevés hozzávaló
Az isteni kávés finomság ráadásul pofonegyszerűen elkészíthető, mindössze két lépésből áll. Nem kell más hozzá, csak két közepes méretű edény és kézi habverő. A hozzávalók listája is karcsú, könnyen beszerezhető, így nincs akadálya, hogy elkészítsük ezt a remek kis desszertet. Tálalás előtt ne felejtsük el behűteni.
Kávés-csokis mousse
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 gramm étcsokoládé
- 2 darab egész tojás
- 3 evőkanál kávélikőr pl. Kahlua
- 4 darab tojásfehérje
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverjük ki a kávélikőrrel, majd keverjük hozzá a felolvasztott, kihűlt csokit. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk a kávés, csokis, tojásos keverékhez.
Apró adagokban porciózzuk, tegyük hűtőbe egy órára, reszelt csokival megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images