![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni kecskesajtos vendégváró: a krumplitól omlós és laktató
![kecskesajtosrúd](https://kep.index.hu/1/0/3073/30731/307311/30731129_2359269_bf7a6931184d9db2d578d3a72c17ec73_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Tapasztalatom szerint nassolnivalóból nem lehet eleget készíteni. Legyen szó családi összejövetelről vagy buliról az utolsó szálig elfogy mindig. Az alábbi verzió tojásmentes.
A tészta alapja a liszt és a burgonya. Előbbiből használhatunk simát, de tönkölybúzalisztet is, nagyon kedvelem ezt az ősi búzafajtát. A tönkölybúza ugyanis a szervezet számára fontos vitaminok és ásványi anyagok, mint a réz, a mangán, a foszfor és majdnem az egész B-vitamin-család természetes forrása. A többi búzafélénél magasabb a zsír-, fehérje- és rosttartalma, ráadásul rostjai jól oldódnak vízben, így a benne lévő tápanyagokat a szervezet könnyebben hasznosítja.
Kerül még a rudakba egy nagyobb adag főtt burgonya, ez szolgál kötőanyagként, valamint rengeteg sajt. Ebben a receptben én kecskesajtot használtam, mert nagyon szeretem az ízét, de természetesen ez opcionális, tehát a szívünknek kedves, bármely másik sajt megfelelő, mind a tésztába keverve, mint a tetejére szórva.
Kecskesajtos vendégváró
![kecskesajtosrúd2](https://kep.index.hu/1/0/3073/30731/307311/30731139_4ffa8c926e426265e5dafe961ba8389a_wm.jpg)
Hozzávalók 10 adaghoz
- 20 dekagramm burgonya
- 30 dekagramm liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 30 dekagramm érlelt félkemény kecskesajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd annyi vízben, amennyi ellepi, fedő alatt puhára főzzük. Ha elkészült, leszűrjük, és egy krumplinyomóval összetörjük.
A száraz hozzávalókat, a lisztet, a sót és a sütőport egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sajt felét, az összenyomott krumplit, az olajat és nagyjából 2 dl vizet, majd az egészet összegyúrjuk. Rövid ideig pihentetjük.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztát fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, egyforma hosszúságú csíkokra vágjuk, a maradék sajttal megszórjuk, majd hosszában megsodorjuk. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a sütő közepébe helyezve, 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!