A puha, édes datolyában sós kecskesajt csücsül – Különleges partifalat
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
10 békebeli finomság a nagyi füzetéből: van, ami sosem megy ki a divatból
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Krémes krumplipüré sült fokhagymával: csak úgy eteti magát
Vaníliás tart erdei gyümölcsökkel: mentes változatot mutatunk
Tejszínes darált hússal töltött karalábé: ilyen finomat még nem ettél
Hogyan fűszerezzünk só nélkül? Mutatunk néhány szuper alternatívát
Meghívottként, de házigazdaként is az az egyik legnehezebb feladat, hogy finom és mutatós falatkákkal készüljünk, például az év utolsó napján.
A datolya egy olyan gyümölcs és édesség egyben, amely amellett, hogy rengeteg cukrot tartalmaz, tele van olyan vitaminokkal, mint a kálcium és a magnézium. Cukor helyett is használhatjuk édesítésnek, de a sós ízek még inkább kihozzák az ízét.
Ez a töltött datolya ötperces munka, de biztosan nagy sikerünk lesz vele a buliban vagy vendégségben.
Kecskesajttal töltött datolya
Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 tálca datolya
- 120 gramm lágy kecskesajt
- 2 evőkanál tejszín
- ízlés szerint só
- 1 marék mandula
Elkészítés:
A datolyákat hosszában vágjuk be, a magjukat vegyük ki. A sajtot nyomjuk össze villával, és keverjük össze a tejszínnel, majd pici sót szórjunk rá.
A legjobb, ha a krémet habzsákba kanalazzuk, és úgy nyomjuk kis adagokban a datolyába. A tetejére tegyünk apróra vágott mandulát.
Címkék:
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!