A puha, édes datolyában sós kecskesajt csücsül – Különleges partifalat

Nyomtatás
kecskesajttal töltött datolya
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Meghívottként, de házigazdaként is az az egyik legnehezebb feladat, hogy finom és mutatós falatkákkal készüljünk, például az év utolsó napján.

A datolya egy olyan gyümölcs és édesség egyben, amely amellett, hogy rengeteg cukrot tartalmaz, tele van olyan vitaminokkal, mint a kálcium és a magnézium. Cukor helyett is használhatjuk édesítésnek, de a sós ízek még inkább kihozzák az ízét.

Ez a töltött datolya ötperces munka, de biztosan nagy sikerünk lesz vele a buliban vagy vendégségben. 

Kecskesajttal töltött datolya

kecskesajttal töltött datolya recept

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 1 tálca datolya
  • 120 gramm lágy kecskesajt
  • 2 evőkanál tejszín
  • ízlés szerint
  • 1 marék mandula
Recept idők

Elkészítés:

A datolyákat hosszában vágjuk be, a magjukat vegyük ki. A sajtot nyomjuk össze villával, és keverjük össze a tejszínnel, majd pici sót szórjunk rá. 

A legjobb, ha a krémet habzsákba kanalazzuk, és úgy nyomjuk kis adagokban a datolyába. A tetejére tegyünk apróra vágott mandulát. 

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon