
A puha, édes datolyában sós kecskesajt csücsül – Különleges partifalat
18
Nyomtatás

Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Meghívottként, de házigazdaként is az az egyik legnehezebb feladat, hogy finom és mutatós falatkákkal készüljünk, például az év utolsó napján.
A datolya egy olyan gyümölcs és édesség egyben, amely amellett, hogy rengeteg cukrot tartalmaz, tele van olyan vitaminokkal, mint a kálcium és a magnézium. Cukor helyett is használhatjuk édesítésnek, de a sós ízek még inkább kihozzák az ízét.
Ez a töltött datolya ötperces munka, de biztosan nagy sikerünk lesz vele a buliban vagy vendégségben.
Kecskesajttal töltött datolya

Hozzávalók 8 adaghoz
- 1 tálca datolya
- 120 gramm lágy kecskesajt
- 2 evőkanál tejszín
- ízlés szerint só
- 1 marék mandula
Elkészítés:
A datolyákat hosszában vágjuk be, a magjukat vegyük ki. A sajtot nyomjuk össze villával, és keverjük össze a tejszínnel, majd pici sót szórjunk rá.
A legjobb, ha a krémet habzsákba kanalazzuk, és úgy nyomjuk kis adagokban a datolyába. A tetejére tegyünk apróra vágott mandulát.
Fotó: Getty Images
Címkék: