A puha, édes datolyában sós kecskesajt csücsül – Különleges partifalat

kecskesajttal töltött datolya
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Meghívottként, de házigazdaként is az az egyik legnehezebb feladat, hogy finom és mutatós falatkákkal készüljünk, például az év utolsó napján.

A datolya egy olyan gyümölcs és édesség egyben, amely amellett, hogy rengeteg cukrot tartalmaz, tele van olyan vitaminokkal, mint a kálcium és a magnézium. Cukor helyett is használhatjuk édesítésnek, de a sós ízek még inkább kihozzák az ízét.

Ez a töltött datolya ötperces munka, de biztosan nagy sikerünk lesz vele a buliban vagy vendégségben. 

Kecskesajttal töltött datolya

kecskesajttal töltött datolya recept

Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 1 tálca datolya
  • 120 gramm lágy kecskesajt
  • 2 evőkanál tejszín
  • ízlés szerint
  • 1 marék mandula
Recept idők

Elkészítés:

A datolyákat hosszában vágjuk be, a magjukat vegyük ki. A sajtot nyomjuk össze villával, és keverjük össze a tejszínnel, majd pici sót szórjunk rá. 

A legjobb, ha a krémet habzsákba kanalazzuk, és úgy nyomjuk kis adagokban a datolyába. A tetejére tegyünk apróra vágott mandulát. 

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük