Kandírozott gyömbérkockák házilag: finom és egészséges rágcsálnivaló
Az ínyenc csemege ezerszer jobb lesz, ha otthon készül, ráadásul a boltihoz képest töredék áron élvezheted a gyömbér áldásos hatásait.
Ez az isteni keksz duplán gyömbéres: őrölt és kandírozott formában is a tésztába kerül. Utóbbit akár házilag is elkészítheted, ha több időd van, itt találsz hozzá egy szuper receptet.
A sok vajnak köszönhetően belül omlós, kicsit ragacsos, kívül pedig roppanós lesz a keksz, tökéletes a textúrák játéka. Az már csak ráadás, hogy milyen egyszerűen készül ez a süti, csak mindent egybe kell keverni, majd megformázni, elronthatatlan a receptje.
A kekszet érdemes rögtön dupla adagban sütni, mert nagyon gyorsan el fogják kapkodni.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A kandírozott gyömbért vágjuk apró darabokra.
A puha vajat keverjük egészen habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot, végül a tojást is.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt gyömbért. Adjuk a száraz hozzávalókat a vajas keverékhez, kezdjük el összeállítani a tésztát. Mikor nagyjából összeállt, forgassuk bele a gyömbérdarabokat is.
Formázzunk a masszából diónyi golyókat, majd a tenyerünkkel picit lapítsuk ki őket. Tegyük őket a tepsire, hagyjunk köztük egy kevés helyet. (Két adagban fognak elférni, a maradékot addig tegyük hűtőbe.)
Toljuk a kekszeket a sütőbe 20-25 percre. Hagyuk őket hűlni 5-10 percig, majd légmentesen zárható dobozban tároljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu