Gyors, tartalmas kelkáposztás tészta: a szalonnától lesz ízletes

kelkaposztas-teszta2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ennek a gyorsan elkészíthető, mégis laktató kelkáposztás tésztának az igazi zamatát a szalonna kölcsönzi.

Pár napig a szalmaözvegyek életét élve úgy gondoltam, csinálok végre valami olyan ételt is, amiben az igencsak karakteres illatú kelkáposzta dominál.

Így született meg a tökéletes carbonarahelyettesítő, kelkáposztás-szalonnás tészta, amelyhez csupán néhány alapanyagra volt szükségem, és mindössze 20 percre.

Kelkáposztás tészta

kelkaposztas-teszta

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 350 g fusillitészta
  • 0.5 fej kelkáposzta
  • 200 g szalonna
  • 1 ek extraszűz olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágjuk fel apró kockákra.

A kelkáposztát öblítsük le, majd a külső 1-2 levelét szedjük le, ezekre nem lesz szükség. A fél fej káposztát vágjuk fel csíkokra.

Egy közepes lábosban forraljunk fel vizet egy teáskanál sóval. A már lobogó vízhez adjuk hozzá a felszeletelt káposztát, és 5 percig főzzük.

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd vegyük lejjebb a hőt, és adjuk hozzá a felkockázott szalonnát. Pirítsuk meg.

Szűrjük le a kelkáposztát, és szedjük rá a szalonnára. A káposzta főzővizét ne öntsük ki, mert még szükség lesz rá.

A káposztát és a szalonnát pirítsuk együtt, így lesz igazán karakteres az íze.

A tésztát főzzük ki egy lábos sós vízben. Ez kb. 10 perc. 

Ha kész, szűrjük le, és adjuk hozzá a káposztás, szalonnás keverékhez.

Forgassuk össze alaposan az egészet, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd további 2-3 perc főzést követően már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük