Ropogós tócsni kelkáposztából: belül puha és krémes
Télen is sok szuper zöldség érhető el a boltokban, ilyen a kelkáposzta is, amelyből még ropogós tócsnit is süthetsz!
A kelkáposztás tócsni receptjére egy olasz gasztroblogon bukkantam rá, és annyira megtetszett, hogy muszáj volt kipróbálnom. Egy jó sűrű, palacsintatésztához hasonló masszát kell keverni hozzá, majd beleforgatni a káposztacsíkokat, végül olajban ropogósra sütni.
A tésztát a só, bors mellett parmezán ízesíti, de az étel karakterét a kelkáposzta adja meg igazán. A kész tócsnik kívül ropogósak és aranybarnák, belül krémesek és puhák lesznek, hűs tejföllel kínálva csak szeretni lehet.
Kelkáposztás tócsni
Hozzávalók 8 darabhoz
- 3 nagy levél kelkáposzta
- 2 db tojás
- 1 púpos ek reszelt parmezán
- 40 ml szódavíz
- 0.5 tk só
- 1 csipet bors
- 100 g liszt
- a sütéshez bő olaj
Elkészítés:
A kelkáposztaleveleket öblítsük át, majd a közepükön található vastag, kemény részt vágjuk ki.
Szorosan tekerjük fel mindegyik levelet, majd így vágjuk őket csíkokra. Ha túl hosszúak a csíkok, még elfelezhetjük őket.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojásokat, a parmezánt, a szódát, a sót és a borsot. Keverjük bele a lisztet is.
Ha csomómentes a massza, keverjük bele az apróra vágott kelkáposztát úgy, hogy mindenhol bevonja a tészta.
Forrósítsunk bő olajat egy mélyebb serpenyőben kb. 180 fokosra, majd két evőkanál segítségével szaggassunk az olajba a kelkáposztás masszából. Pár perc alatt süssük aranybarnára.
Szedjük őket papírtörlőre, majd kínálhatjuk is.
-
2024-03-15 10:32:01
-
2024-03-14 09:36:01
-
2024-01-12 07:32:01
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!