Ropogós tócsni kelkáposztából: belül puha és krémes

kelkaposzta-tocsni2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Télen is sok szuper zöldség érhető el a boltokban, ilyen a kelkáposzta is, amelyből még ropogós tócsnit is süthetsz!

A kelkáposztás tócsni receptjére egy olasz gasztroblogon bukkantam rá, és annyira megtetszett, hogy muszáj volt kipróbálnom. Egy jó sűrű, palacsintatésztához hasonló masszát kell keverni hozzá, majd beleforgatni a káposztacsíkokat, végül olajban ropogósra sütni.

A tésztát a só, bors mellett parmezán ízesíti, de az étel karakterét a kelkáposzta adja meg igazán. A kész tócsnik kívül ropogósak és aranybarnák, belül krémesek és puhák lesznek, hűs tejföllel kínálva csak szeretni lehet.

Kelkáposztás tócsni

kelkaposzta-tocsni

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 3 nagy levél kelkáposzta
  • 2 db tojás
  • 1 púpos ek reszelt parmezán
  • 40 ml szódavíz
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
  • 100 g liszt
  • a sütéshez bő olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztaleveleket öblítsük át, majd a közepükön található vastag, kemény részt vágjuk ki. 

Szorosan tekerjük fel mindegyik levelet, majd így vágjuk őket csíkokra. Ha túl hosszúak a csíkok, még elfelezhetjük őket.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a tojásokat, a parmezánt, a szódát, a sót és a borsot. Keverjük bele a lisztet is.

Ha csomómentes a massza, keverjük bele az apróra vágott kelkáposztát úgy, hogy mindenhol bevonja a tészta.

Forrósítsunk bő olajat egy mélyebb serpenyőben kb. 180 fokosra, majd két evőkanál segítségével szaggassunk az olajba a kelkáposztás masszából. Pár perc alatt süssük aranybarnára.

Szedjük őket papírtörlőre, majd kínálhatjuk is.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük