Készíts 3 összetevőből csodavacsorát 30 perc alatt!
Gyors és elképesztően finom: sajtos karfiol

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Most van a szezonja, tessék karfiolt venni! Akkor is, ha nem szeretjük annyira, mert ezzel a kajával biztos, hogy mindenki megszereti. Szóval kell hozzá egy szép fej karfiol, mascarpone és cheddar sajt. Ennyi, az eredmény pedig olyan, mintha sajtos makarónit ennénk, csak ez egészséges is.

A karfiol egy úgynevezett szuperélelmiszer: annyira egészséges, hogy az már gyanús. Már ezért is megéri fogyasztani, hát ha még azt a módszert is megtaláljuk, amitől igazán, ellenállhatatlanul finom lesz. Ropogós sajtréteg alatt, csőben sütve pedig határozottan megvan a módszer.

Ebből az adagból 4 ember jól tud lakni. Készíthetjük 4 kisebb vagy egy nagyobb sütőedényben is, mellé pedig tálaljunk egy nagy tál salátát. Sonkával tovább ízesíthetjük. De az igazi egy nagy csokor friss petrezselyemmel lesz!

Öt perc munka

Túl sok dolgunk nincs is vele, a karfiolt apró darabjaira szedjük, vízben félpuhára főzzük, majd összeforgatjuk a petrezselymes mascarponéval, beborítjuk a finom sajttal, a többi pedig a sütő feladata.

Fotó: katuci

Sajtos karfiol

sajtos karfiol 1 650

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 fej karfiol
  • 20 dekagramm cheddar sajt
  • 25 dekagramm mascarpone
  • 1 csomag petrezselyem
  • 2 dekagramm vaj
  • 1 csipet
  • 1 ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd még kisebb darabokra. Forrásban lévő, sós vízeben 10 percig főzzük (én néhány csepp citromlevet szoktam beletenni még). A karfiolt leszűrjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és összeforgatjuk a krémsajttal. Vajazott formába szedjük egy részét. Megszórjuk reszelt cheddar sajttal, majd ugyanígy rétegezzük a maradékot. 20 percig sütjük 200 fokos sütőben.
Ezt is szeretjük