Pihe-puha fahéjas, szilvás süti: kevés munkával készül

2
Nyomtatás
szilvássüticover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az illatos szilvás, fahéjas kevert süti az őszi szezon sztárja. Egyszerűen készül és nagyon finom.

A kevert sütiket mindenki szereti, az összeállításukkal nincs sok gond, a végeredmény pedig lenyűgöző. A süti tésztája finom puha, ugyanis olvasztott vajjal készül, de akár olajat is használhatsz helyette, azzal is omlós lesz.

Így is lehet

A szilva mellé remekül illik a rum, ezért az előkészített gyümölcsöt érdemes ezzel, illetve cukorral és fahéjjal egybeforgatni, majd így helyezni a tésztába. Ha így tennél, akkor a receptben írt cukornak csak a felét használd, és a fahéjat már ne add a liszthez.

Kevert, fahéjas-szilvás süti

szilvássütict

Hozzávalók 24 x 39 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 25 dkg szilva
  • 4 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1.2 dl tej
  • 2 evőkanál vaj (olvasztott)
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk félbe vagy kockázzuk fel.

A tojásokat a cukorral keverjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a tejet és a vajat.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk hozzá a sót, sütőport és a fahéjat. Ezután apránként keverjük a tojásos keverékhez.

Vegyünk elő egy tepsit és béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Ezután az előkészített gyümölcsöt nyomkodjuk a masszába.

A süteményt toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (30-40 perc).

Az ízlés szerint felszeletelt süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon