Kiadós, szaftos paprikás krumpli: így készítve jó sűrű lesz a szaftja

coverpk
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A paprikás krumpli egyszerű, ízletes étel, mely akkor a legfinomabb, ha a szaftja jó sűrű, tunkolnivaló.

A magyaros egytál rengetegféle változatban kipróbálható, tájegységenként és háztartásonként is máshogy készítik. Van, aki virslivel dúsítja, míg más kolbásszal, mellé pedig szalonnát is tesz. A paprikás krumpli akkor igazán finom, ha sűrű a szaftja, épp ezért kerüljön hagyma alá bőven, akár a receptben írt mennyiségtől is több 1-2 fejjel.

Kolbászból törekedj a jó minőségre, füstölt vagy lángolt, de chorizóval is kipróbálhatod. A kész étel mellé kötelező a ropogós, friss kenyér és a savanyúság.

Kiadós paprikás krumpli

ctpk

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés olaj vagy zsír
  • 1 pár kolbász
  • 1 kg krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 2 darab babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl alaplé vagy víz
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés olajon vagy zsíron dinszteljük üvegesre, utána forgassuk hozzá a kolbászt.

Körülbelül 5-6 perc múlva a kockákra vágott burgonyát is keverjük a hagymás kolbászhoz, utána adjuk hozzá a sót, borsot, pirospaprikát, csípős paprikakrémet, babérlevelet, zúzott fokhagymát, alaplét vagy vizet. Az ételt közepes láng felett, félig lefedve főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul (30-35 perc).

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük