Kínai szerencsesüti otthon sütve - Így csempészd bele az üzenetet, hogy olvasható maradjon

szerencsesüti cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Kedves és kevésbé kedves idézetek ropogós, cukros tésztába rejtve, szerintem mindenki vett már szerencsesütit.

Nem kell ahhoz babonásnak lenni, hogy kíváncsiak legyünk, milyen idézetet rejt a kínai szerencsesüti. Én persze inkább a ropogós tésztára voltam kíváncsi, de azért elolvastam azt is, mi van a kis papírra írva.

Otthon is tudunk ilyen sütiket készíteni, érdemes összegyűjteni a kedvenc idézeteinket, majd papírra írva elhelyezni a sütikben - a családunknak vagy a barátoknak biztosan tetszeni fog. 

Kínai szerencsesüti

szerencsesüti recept

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 1 darab tojásfehérje
  • 50 gramm cukor
  • 1 evőkanál tej
  • 0.5 kávéskanál vaníliakivonat
  • 0.5 kávéskanál mandulakivonat
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál vaj
  • 50 gramm liszt
  • papír idézetekkel
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a kis üzeneteket a papírokra. 

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy tepsire fektessünk sütőpapírt. 

Egy tálban keverjük össze a a tojásfehérjét, a cukrot, a tejet, a vanília- és a mandulakivonatot, a sót és a puha vajat. Elektromos habverővel addig keverjük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük tovább, amíg a tészta egynemű nem lesz és le nem csorog a habverőről. 

Tegyünk egy evőkanál tésztát a sütőpapírra, majd a kanál hátával kenjük úgy el, hogy egy körülbelül 8 centiméteres kört kapjunk. Készítsünk még egy kört ugyanezzel a módszerrel. 

Addig süssük a tésztát, amíg a széle aranybarna nem lesz, de a közepe sápadt marad, körülbelül 10 percig. Innentől dolgozzunk minél gyorsabban. Ahogy megsültek, még forrón egy fa spatulával gyorsan szedjük fel őket, és mindegyikbe tegyünk egy idézetes cetlit. A sütiket hajtsuk félbe, a széleit óvatosan nyomjuk össze.

A tepsi szélének segítségével nyomjuk be a süti közepét - nem a szélek mentén, hanem a másik felén -, majd tegyük egy muffinformába, hogy hűlés közben megtartsa az alakját. Ha közben a másik körünk kihűlt és megkeményedett, tegyük vissza egy pár percre a sütőbe, hogy újra megpuhuljon. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük