Préri osztriga: kicsit bizarr, de pillanatok alatt elűzi a másnaposságot

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nigella Lawson stílusát mindig imádtam, ahogy ironikus színészkedéssel történetet körít a receptjeihez. Örökre beégett az agyamba a kép, ahogy tettetett másnapossággal előtámolyog, beleüt egy nyers tojást egy koktélos pohárba, tesz hozzá ezt-azt, majd egy hajtásra lenyeli.

Úgy látszik, ez az elképesztően bizarr szertartás nem csak a sztárszakácsnőhöz kötődik, eredeti neve "prairie oyster", azaz "préri osztriga", és rengeteg irodalmi és filmtörténeti vonatkozása van. Mivel a tojást egészben kell lenyelni, annak olyan sikamlós állaga lesz, mint egy osztrigának, innen a név.

Kötve hiszem, hogy bármiféle tudományos alapja lehet a dolognak, de enyhíti a legrosszabb tüneteket. A tojás tele van mindenféle olyan anyaggal, amire az embernek azonnali szüksége van egy mérgezéses állapot után. A csípős szósz élénkít, serkenti a vérkeringést, talán még a fejfájáson is segít, a brandy pedig a kutyaharapás szőrével elvet erősíti, ami szerint egy kevés alkohol segít a másnaposság tüneteit enyhíteni. 

Miután Nigella a csokoládét is kirántja, bármit elhiszek neki, úgyhogy ha macskajajjal ébredtek, mindenképp próbálják ki ezt a gusztusos koktél receptet!

Nigella másnaposságűző koktélja

nyers tojás

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 darab tojás sárgája
  • ízlés szerint csípős szósz
  • ízlés szerint Worcestershire szósz
  • ízlés szerint brandy
Recept idők

Elkészítés:

A tojás sárgáját leválasztom a fehérjéről és egy pohárba csúsztatom. Rálocsolom a csípős szószt, a Worcestershire szószt és a brandyt. Egy húzásra kell lehajtani!
Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon