![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Fűszeres koktélparadicsom-nyárs ricottával megkent grillezett kenyérrel
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez a recept a maga egyszerűségében varázsolt el engem. Bár gyakran sütünk koktélparadicsomot, elképesztő aromákat kap sütőben vagy serpenyőben készítve, bepácolni - eddig - nem szoktam.
Viszont most az édes koktélparadicsomokat egy olívaolajból, Worcestershire-szószból és fokhagymából álló öntetbe forgattuk bele, majd nem sütőben, nem serpenyőben, hanem a nyárnak hódolva grillen készítettük el.
Elképesztően finom lett így. A grillezés ráerősít a paradicsom természetesen édes ízére, amit szuperül ellensúlyoz az öntet, a Worcestershire-szósz savassága, fűszeressége tökéletes harmóniában van a zöldség zamatával.
Így lesz belőle laktató főétel
Ha ez még nem lenne elég, készül mellé pirítós is. A kenyérszeleteket meg kell locsolni a megmaradt öntettel, majd alaposan meg kell pirítani a grillrácson. Ha elkészültek, ricottával vagy sajtkrémmel kell megkenni őket, ami még tovább fokozza az összhatást. Leírhatatlanul finom, nem lehet szavakba önteni, úgyhogy inkább készítsétek el, amíg tart a grillszezon.
Koktélparadicsom-nyárs
![koktinyársrecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29100/291006/29100659_d22c97c633d3a8b3a8636d6dd1f3abab_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm koktélparadicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál Worcestershire-szósz
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- pár szelet kenyér
- 1 doboz ricotta vagy sajtkrém
Elkészítés:
Készítsünk elő 10-12 nyársat. Áztassuk őket vízbe kb. 30 percre.
Mossuk meg a paradicsomokat. Ha szeretnénk, levehetjük a csumájukat, de ha rajta hagyjuk, akkor látványosabb lesz, és fogyasztásnál könnyedén ki lehet húzni belőlük.
Az olívaolajat, a Worcestershire-szószt és az összezúzott fokhagymát keverjük össze. Tegyük a paradicsomokat az öntetbe, keverjük vele össze, hogy alaposan bevonja őket.
Húzzunk a nyársakra 4-5 paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
Grillezzük meg a paradicsomokat közepes lángon, kb. 3-4 perc kell egy-egy oldalának, de ez függ a grill erősségétől és a paradicsom méretétől.
A megmaradt olívaolajos keverékkel - lehet még hozzá önteni, ha kevés maradt - kenjük le a kenyereket, majd grillezzük meg mindkét oldalukat, hogy jó ropogósak legyenek.
Kenjük meg ricottával vagy sajtkrémmel a kenyereket, majd helyezzük rá a paradicsomokat. Melegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!