Retró, rumos kókuszgolyó: puha piskóta az alapja

4
Nyomtatás
Kókuszgolyó piskótából cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Maradék piskótából is készülhet a finom kókuszgolyó, amely masszájában a kedvenc lekvárodnak is jut hely.

A kókuszgolyó mutatós, finom édesség, amelynek az elkészítése pofonegyszerű, főleg akkor, ha darált kekszből készül, így egy sütésmentes csemege kerül az asztalra.

Most piskótából ajánljuk, amit maradék tésztából is elkészíthetsz, és a masszájába lekvár is kerül. Érdemes a kedvenc ízeddel dolgozni. Ha meggylekvárt használsz, és az a célod, hogy még különlegesebb legyen a kókuszgolyó, akkor meggybefőttet is darabolhatsz a keverékbe. Baracklekvár esetén pedig aszalt sárgabarackkal dobd fel a masszát! Rum helyett kávét vagy csokikrémet is keverhetsz a piskótához.

Kókuszgolyó piskótából

Kókuszgolyó piskótából ct

Hozzávalók 35 darabhoz

  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 darab tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg lekvár
  • 4 evőkanál rum
  • 10 dkg kókuszreszelék (a hempergetéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk egybe a sóval, sütőporral.

A tojásokat válasszuk szét.

A fehérjét verjük kemény habbá.

A tojássárgáját a cukorral keverjük fehéredésig, ezután forgassuk hozzá a lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot.

A masszát simítsuk 20x20 centis, sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokosra előmelegített sütőben süssük készre 8-12 perc alatt.

Az elkészült piskótát hűtsük ki, majd kézzel morzsoljuk össze.

A piskótamorzsához keverjük hozzá a kakaót, lekvárt és a rumot. (Jól formázható masszát keverjünk ki, előfordulhat, hogy a lekvárból picit többre is szükség lesz.)

A masszából formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd hempergessük meg kókuszreszelékben.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon