
Energiabomba kókuszgolyó egészséges kiadásban: tejtermék nélkül készül
Ha kókuszgolyó-rajongó vagy, próbáld ki ezt az egészséges változatot is, amely egész napra ellát energiával.
A kókuszgolyót mindenki szereti. Nemcsak falatozni, hanem készíteni is öröm, hisz nincs vele sok munka. A hagyományos receptben a masszába lekvárt kevernek, de más extra is kerülhet bele, például sokak kedvence, a kávé. A kávés kókuszgolyó egyszerűen ellenállhatatlan, úgyhogy jobb, ha dupla adaggal készíted, mert ez lesz a család és a barátok új kedvence.
A massza közepébe bátran rejthetsz meggyet vagy cseresznyét, kókuszreszelék helyett pedig darált dióba vagy mandulába is forgathatod. A csoki szerelmesei pedig étcsokival vagy fehérrel is bevonhatják a finomságot.
A darált kekszet mérjük keverőtálba, majd forgassuk hozzá a porcukrot és a kakaóport.
A kávét főzzük le. Ezután adjuk a száraz keverékhez a rummal és a tejjel együtt.
A kikevert masszából vizes kézzel formázzunk tetszőleges golyókat, majd forgassuk kókuszreszelékbe. (A golyók közepébe meggyet is tehetünk.)
A kávés kókuszgolyót kínálás előtt tegyük hűtőbe 2 órára.
Fotók, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu