Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog

14
Nyomtatás
Retró baracklekváros piskótatekercs cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy trükk és egy jó recept szükséges ahhoz, hogy csodaszép piskótatekercset készíts. Most megosztjuk veled a tudást, ezután mindig így készíted majd!

A piskóta az egyik legfinomabb sütemény, melyből mutatós torták és roládok is alkothatók. Az elkészítése nem nehéz, csupán egy bevált receptre lesz szükséged, amit majd továbbadsz a következő generációnak.

5 tojásos csoda

A legjobb piskótarolád 5 tojásból készül, nekem ez a recept vált be. A rolád esetében nem szoktam szétválasztani a tojásokat, együtt verem habosra a sárgáját a fehérjével. A masszába olaj is kerül, ettől sokkal rugalmasabb a tészta, tekerésnél nem törik meg.

Persze egy kis technikai trükkre is szükség lesz, még melegen kell feltekerni a tésztát, és így kihűteni. Ha ezekre figyelsz, mesterművet tálalhatsz a családnak vagy a barátoknak.

Retró, baracklekváros piskótatekercs

Retró baracklekváros piskótatekercs ct

Hozzávalók 36 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál olaj
  • ízlés szerint baracklekvár
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat nem kell szétválasztani, csak adjuk hozzá a cukrot, és géppel verjük habosra 5-8 perc alatt.

A lisztet forgassuk egybe a sóval és a sütőporral, ezután óvatosan forgassuk a tojásos keverékhez, majd adjuk hozzá az olajat.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát, és toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük készre 15-20 perc alatt.

A piskótát borítsuk tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra, és még melegen tekerjük fel, hagyjuk így, míg teljesen kihűl.

A kihűlt piskótát tekerjük ki, majd kenjük le baracklekvárral, és ismét tekerjük fel.

A piskótatekercset szórjuk meg porcukorral.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon