Villámgyors, ropogós kókuszos csiga – Leveles tésztából, maradék tojásfehérjéből készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Tipikus maradékmentő édesség ez a kókuszos csiga, de ha egyszer elkészíted, utána rendszeresen kérni fogják.
A csigák, vagyis a kakaós, diós és fahéjas csiga nagy kedvencek. Ezeket legtöbbször kelt tésztából gyúrják, így kicsit időigényesebb az elkészítésük, de szerencsére leveles tésztával is tökéletesen működnek.
Ez a csiga igazából maradékmentő, hiszen akár a megmaradt tojásfehérjéket is felhasználhatod hozzá, de természetesen máskor is elkészítheted. Aki szereti a kókuszt, mindenképpen süsse meg ezt az édességet. Ha pedig a hagyományosra vágysz, akkor ez a kakaós csiga lesz a befutó. Mákrajongóknak ezt a változatot ajánljuk.
Kókuszos csiga
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag leveles tészta
- 150 gramm kókuszreszelék
- 80 gramm porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 darab (1 a kenéshez) tojásfehérje
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tészta legyen szobahőmérsékletű.
3 tojásfehérjét verjünk habbá egy csipet sóval, közben adjuk hozzá a cukrokat. A végén a kókuszreszeléket is keverjük bele. Egy tojásfehérjét külön verjünk fel kicsit.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A leveles tésztát nyújtsuk ki, először a tojásfehérjével kenjük meg, majd a töltelékkel. A széleken hagyjunk helyet, nehogy kifolyjon. Tekerjük fel jó szorosan, majd vágjuk körülbelül 2 centiméter széles darabokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá a csigákat, de hagyjunk közöttük helyet. A maradék tojásfehérjével kenjük meg a tetejüket.
Süssük őket 20-22 percig. A végén szórjunk rájuk egy kevés kókuszreszeléket.
Fotó: Getty Images