Pihe-puha kókuszos muffin ropogós morzsával: gyerekjáték az elkészítése

5
Nyomtatás
kokuszos-muffin2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha kezdő vagy a konyhában, ennek a muffinnak akkor is nekiállhatsz, nagyon egyszerűen és gyorsan készül!

Ha szereted a kókuszt, imádni fogod ezt a puha muffint, amelynek a tésztájában és a tetejére kerülő morzsában is ez dominál. Maga a tészta is megér egy misét, ugyanis tejföl, író és kókuszolaj is gazdagítja, így elképesztően omlós lesz.

A ropogós morzsát se hagyd le a muffinról, amelyben szintén a kókusz dominál. Hogy igazán üde és frissítő legyen a sütemény, rengeteg citrom is kerül bele, a héja és a leve egyaránt, így nagyon gyümölcsös és aromás lesz.

Kókuszos muffin morzsával

kokuszos-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

Muffin:

  • 12 ek. kristálycukor
  • 2 db biocitrom héja
  • 120 g kókuszolaj vagy vaj
  • 2 db tojás
  • 4 ek. citromlé
  • 4 ek. tejföl
  • 120 ml író
  • 260 g búzaliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 1 nagy csipet
  • 50 g kókuszreszelék

Morzsa:

  • 4 ek. búzaliszt
  • 2 ek. kristálycukor
  • 2 tk. citromhéj
  • 4 ek. kókuszreszelék
  • 2 ek. hideg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, béleljünk ki papírral 12 muffinformát.

A muffinhoz tegyük egy tálba a cukrot és a citromhéjat, az ujjaink segítségével morzsoljuk össze. Adjuk hozzá az olvasztott, majd kihűlt kókuszolajat/vajat, keverjük simára. Adjuk hozzá a tojásokat, a citromlevet, a tejfölt és az írót, és keverjük habosra.

Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, keverjük egybe, majd forgassuk bele a kókuszreszeléket.

Töltsük a masszát a formákba, de ne teljesen tele, kb. a kapszlik 3/4-éig.

A morzsa hozzávalóit dolgozzuk össze, a hideg vajat morzsoljuk el a száraz alapanyagokkal.

Az így kapott morzsát szórjuk a muffinok tetejére. Toljuk őket a sütőbe 20-25 percre, tűpróbával ellenőrizzük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon