
Megunhatatlan kedvenc: a 10 legfinomabb muffinreceptünket mutatjuk
A muffin az egyik legegyszerűbb édes vagy sós tésztájú finomság, amit kezdő sütigyártók is bátran elkészíthetnek.
Ha szereted a kókuszt, imádni fogod ezt a puha muffint, amelynek a tésztájában és a tetejére kerülő morzsában is ez dominál. Maga a tészta is megér egy misét, ugyanis tejföl, író és kókuszolaj is gazdagítja, így elképesztően omlós lesz.
A ropogós morzsát se hagyd le a muffinról, amelyben szintén a kókusz dominál. Hogy igazán üde és frissítő legyen a sütemény, rengeteg citrom is kerül bele, a héja és a leve egyaránt, így nagyon gyümölcsös és aromás lesz.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, béleljünk ki papírral 12 muffinformát.
A muffinhoz tegyük egy tálba a cukrot és a citromhéjat, az ujjaink segítségével morzsoljuk össze. Adjuk hozzá az olvasztott, majd kihűlt kókuszolajat/vajat, keverjük simára. Adjuk hozzá a tojásokat, a citromlevet, a tejfölt és az írót, és keverjük habosra.
Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, keverjük egybe, majd forgassuk bele a kókuszreszeléket.
Töltsük a masszát a formákba, de ne teljesen tele, kb. a kapszlik 3/4-éig.
A morzsa hozzávalóit dolgozzuk össze, a hideg vajat morzsoljuk el a száraz alapanyagokkal.
Az így kapott morzsát szórjuk a muffinok tetejére. Toljuk őket a sütőbe 20-25 percre, tűpróbával ellenőrizzük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu