
Megmaradt a lencse szilveszterről? Felmelegít a kókusztejes lencsés curry

Nem csak a januári fogadalmak miatt érdemes könnyedebb ételeket beiktatni az étrendünkbe.
Az év végi hedonizmus után januárban a szervezetünknek is csendre és nyugalomra van szüksége. Nem véletlen, hogy sokan ilyenkor váltanak életmódot, akár úgy is, hogy a húst teljesen kiiktatják az étrendjükből. Ha úgy érezzük, hogy erre nem vagyunk képesek, akkor is érdemes rendszeresen húsmentes napokat tartani.
A hüvelyesek tökéletesen alkalmasak a fehérjepótlásra, amellett, hogy változatosan elkészíthetők. Ne csak szilveszterkor fogyasszuk.
Kókusztejes lencsés curry

Hozzávalók 4 személyre
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál köménymag
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv kockázott paradicsom
- 2 evőkanál gyömbér (friss)
- 1 evőkanál kurkuma
- 2 teáskanál só
- 130 gramm száraz lencse
- 3 bögre víz
- 4 deciliter kókusztej
- díszítéshez petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük fel a kókuszolajat egy serpenyőben. Szórjuk bele a köménymagot, és egy picit pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is, és hagyjuk, hogy kicsit megbarnuljon. Tegyük bele a paradicsomkonzervet, az apróra vágott gyömbért, a kurkumát, sózzuk, és párszor keverjünk rajta egyet. Adjuk hozzá a lencsét, öntsük fel vízzel, és hagyjuk, hogy felforrjon. Vegyük le a hőmérsékletet, és addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Vigyázzunk, hogy a lencse oda ne kapjon az edény aljára. Ha túlságosan elpárologna a víz, öntsünk még hozzá. Amikor a lencse megpuhult, öntsük rá a kókusztejet, és pár percig főzzük tovább lassú tűzön. Vegyük le a tűzről, és szórjunk rá petrezselymet.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!