Megmaradt a lencse szilveszterről? Felmelegít a kókusztejes lencsés curry

kókusztejes lencsés curry cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nem csak a januári fogadalmak miatt érdemes könnyedebb ételeket beiktatni az étrendünkbe.

Az év végi hedonizmus után januárban a szervezetünknek is csendre és nyugalomra van szüksége. Nem véletlen, hogy sokan ilyenkor váltanak életmódot, akár úgy is, hogy a húst teljesen kiiktatják az étrendjükből. Ha úgy érezzük, hogy erre nem vagyunk képesek, akkor is érdemes rendszeresen húsmentes napokat tartani.

A hüvelyesek tökéletesen alkalmasak a fehérjepótlásra, amellett, hogy változatosan elkészíthetők. Ne csak szilveszterkor fogyasszuk. 

Kókusztejes lencsés curry

kókusztejes lencsés curry recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 evőkanál köménymag
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv kockázott paradicsom
  • 2 evőkanál gyömbér (friss)
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 2 teáskanál
  • 130 gramm száraz lencse
  • 3 bögre víz
  • 4 deciliter kókusztej
  • díszítéshez petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük fel a kókuszolajat egy serpenyőben. Szórjuk bele a köménymagot, és egy picit pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is, és hagyjuk, hogy kicsit megbarnuljon. Tegyük bele a paradicsomkonzervet, az apróra vágott gyömbért, a kurkumát, sózzuk, és párszor keverjünk rajta egyet. Adjuk hozzá a lencsét, öntsük fel vízzel, és hagyjuk, hogy felforrjon. Vegyük le a hőmérsékletet, és addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Vigyázzunk, hogy a lencse oda ne kapjon az edény aljára. Ha túlságosan elpárologna a víz, öntsünk még hozzá. Amikor a lencse megpuhult, öntsük rá a kókusztejet, és pár percig főzzük tovább lassú tűzön. Vegyük le a tűzről, és szórjunk rá petrezselymet. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük