Roppanós kolbász vele sült krumplival: laktató egytálétel egyszerűen

krumplival-sult-kolbasz-receptje
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krumplis, kolbászos egytálnál egyszerűbb étel aligha készülhetne, de nem mindegy, hogyan sütöd meg.

Az év végi időszak egyik hagyományos étele a sült kolbász, amely zöldséggel sütve laktató és kiadós. A krumpli is sokkal ízletesebb lesz, ha a kolbásszal egy tepsiben készül, hisz átveszi az ízét és az illatát is. Továbbá a hagyma és a paprika is fokozza az ízélményt.

A kolbász bőre a tepsiben gyakran szétdurran. Ezt könnyen elkerülheted, ha sütés előtt megszurkálod villával, késsel vagy hústűvel néhány helyen, így a gőz távozni tud belőle.

Fontos, hogy a zöldségeket csak a végén sózd meg, sőt az is elképzelhető, hogy nem is kell rá pluszfűszer. Bármilyen káposztás savanyúság jól megy hozzá. 

Kolbász vele sült krumplival

tepsis-krumplis-kolbaszos-egytal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg kolbász
  • 1 kg krumpli
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 ek zsír
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit csak akkor pucoljuk meg, ha nem szép a héja, különben elég jól megmosni és megdörzsölni. Vágjuk egyforma nagyságú darabokra, majd a paprikát és a lila hagymát is szeleteljük fel. A fokhagymát pucoljuk meg.

A kolbászokat tegyük zsírral kikent tepsibe, és villával kicsit szurkáljuk meg, hogy ne repedjenek szét. Rendezzük el mellettük a krumplit, a paprikát, a kétféle hagymát és a rozmaringágakat. Öntsünk a kolbász alá vizet, és fedjük le fóliával.

Toljuk előmelegített sütőbe, és süssük 160 fokon 35-40 percig, közben fordítsuk át a zöldségeket és a kolbászt is. Ha minden puha, vegyük le a fóliát, és pirítsuk meg. Kóstoljuk meg, ha szükséges, a zöldségekre dobjunk sót. 

Akkor jó a kolbász és a krumpli is, ha szép piros.

Tipp

A kolbászhoz néhány szál hurkát is tehetünk. Savanyú káposztával különösen finom. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük