Sajttal-sonkával töltött leveles tészta: pillanatok alatt elkészül a harapnivaló
A leveles tésztás finomság egyszerűen összedobható, remek nyárra, kirándulásra és piknikre is elcsomagolható.
A kolbász és a sajt párosa remekül működik pizzán és sós tésztákba csomagolva is. A legkényelmesebb megoldás, ha leveles tésztába rejtve sütöd meg a finomságokat, de ha időd engedi, házi tésztával próbáld ki.
A gusztusos kis csomagoknak nehéz ellenállni, ahogy kijöttek a sütőből, ráveti magát az ember. Szerencsére másnap is tökéletes a harapnivaló, mely remek vendégváró, és a csomagolást is jól bírja, ezért elfér az iskolatáskában, és munkahelyre is tökéletes választás.
A hozzávalókból gyúrjunk rugalmas tésztát, majd tegyük félre, míg előkészítjük a tölteléket.
A kolbászt szeleteljük fel, a sajtot reszeljük le.
A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, majd pohár vagy pogácsaszaggató segítségével szúrjunk belőle korongokat.
A tésztakorongokra pakoljunk a kolbászból és a sajtból, majd hajtsuk félbe, a széleket nyomkodjuk le.
A kis csomagokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd a tetejüket kenjük le felvert tojással, szórjunk rá szezámmagot vagy köményt.
A tepsit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre a táskákat.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu